accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos

Ajudes per a malalts celíacs

Tipus de prestació

Ajudes de protecció sociosanitària

De què es tracta?

Ajudes per a la compra dels productes alimentaris elaborats, tractats o preparats especialment per respondre a les necessitats nutricionals particulars dels malalts celíacs.

Quantia

Les ajudes es configuren com una quantia anual de 450 euros.

La quantia podrà ser prorratejada en els supòsits a que es refereix l'epígraf 7.2 de la resolució de convocatòria per 2021.

Beneficiari

Aquells mutualistes o, si escau, els beneficiaris de MUFACE que pateixin la malaltia celíaca degudament acreditada.

Termini de presentació

Les sol·licituds poden presentar-se fins al 31 de desembre de 2021, inclusivament.

Lloc de presentació

 

  • Com a novetat, des d'aquest any pot fer la sol·licitud (tant si és la primera vegada que ho sol·licita com si ja ho ha fet en convocatòries anteriors) a través de la seu electrònica de MUFACE les 24 hores del dia, tots els dies de l'any, sense necessitat d'acudir a les nostres oficines. Es necessita certificat electrònic en vigor, DNI electrònic, Cl @ veu Permanent o Cl @ veu PIN. Si voleu registrar-se a Cl @ veu, hi ha oficines de MUFACE a què pot fer-ho, conegui aquí quins són, i per conèixer altres maneres de fer-ho, entri aquí.
  • En  Les nostres Oficines de MUFACE, siempre con cita previa,   o en qualsevol dels registres previstos en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.També per correu postal.

 

Documentació

Model de sol·licitud (instruccions en l'imprès) (944  KB)Icono pdf

Informe mèdic (27  KB)Icono pdf

Model 145 - Comunicació de dades al pagador  (257  KB)Icono pdf

La falta de comunicació al pagador de les circumstàncies personals o de la seva variació, determinarà que s'apliqui el tipus de retenció corresponent, sense tenir en compte aquestes circumstàncies (Art. 88.2 del Reglament de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques)

Normativa

Art.135 del Reglament General del Mutualisme Administratiu.(Abre en nueva ventana)

Resolució de 5 de maig de 2021  , de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat, per la qual es convoca la concessió d'ajudes de protecció sociosanitària durant l'any 2021 (BOE de 17 de maig de 2021).