accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos

Ajudes per a l'atenció a persones drogodependents

Tipus de prestació

Ajudes de protecció sociosanitària

Que es tracta?

Són ajudes per a tractaments a persones drogodependents que es realitzin en un centre especialitzat o mitjançant un terapeuta individual especialitzat.

Queden exceptuats de les ajudes el tractament del tabaquisme i aquells períodes en els quals únicament es duguin a terme processos de desintoxicació o de tractament amb agonistes, així com aquells altres que, segons el parer de MUFACE, no corresponguin a les finalitats d'aquestes ajudes.

Quantia

La quantia inicial de l'ajuda serà de 220,26 euros/mes.

Beneficiari

Aquells mutualistes o, si escau, els beneficiaris de MUFACE que precisin un tractament integral de la seva drogodependència dirigit a la rehabilitació i a la reinserció sociolaboral, prescrit per psicòleg o facultatiu que sigui responsable de la seva assistència.

Termini de presentació

Les sol·licituds poden presentar-se fins al 31 de desembre de 2020, inclusivament.

Lloc de presentació

En  Les nostres Oficines de MUFACE, sempre amb cita prèvia,   o en qualsevol dels registres previstos en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.També per correu postal

També pot presentar a MUFACE aquesta sol·licitud a través del Registre Electrònic Comú (REC) de l'Administració General de l'Estat. Per a això ha de disposar de DNI electrònic o certificat electrònic en vigor.

Documentació

Model de sol·licitud (141  KB)Icono pdf

Instruccions per a la seva formalització (88  KB)Icono pdf

Informe especialista (28  KB)Icono pdf

Declaració responsable  (46  KB)Icono pdf

Normativa

Art.135 del Reglament General del Mutualisme Administratiu.(Abre en nueva ventana)

Resolució de 7 de juliol de 2020, de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat, per la qual es convoca la concessió d'ajudes de protecció sociosanitària durant l'any 2020 (BOE de 15 de    juliol de 2020).