accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos

Reconeixement mèdic en cas de denegació de llicència per incapacitat temporal

Tipus de prestació

Incapacitat

De què es tracta?

Un/una mutualista pot sol·licitar a MUFACE un reconeixement mèdic només quan es denegui la llicència d'incapacitat temporal per informe del servei mèdic de l'òrgan de personal. El propòsit d'aquest reconeixement és dirimir la contradicció entre el criteri del metge que atén al mutualista que considera que ha d'estar de baixa, i el criteri del servei mèdic de l'òrgan de personal, que recomana l'alta. El resultat de la valoració confirmarà la denegació de la llicència per malaltia o, per contra, la revocarà i es concedirà nova llicència amb la data de la resolució revocada.

Contra la nova resolució es pot interposar el recurs procedent, sense que, en cap cas, calgui instar una nova valoració mèdica.

Termini de presentació

La sol·licitud serà presentada per el/la mutualista, amb còpia a la seva unitat de personal, en el termini màxim de deu dies hàbils comptats des de la data en què se li comuniqués la denegació de la llicència, i no suspendrà els efectes de la decisió denegatòria.

Lloc de presentació

1) A través de la  Seu electrònica de MUFACE, les 24 hores del dia, tots els dies de l'any. Es precisa certificat electrònic, DNI electrònic, Cl@ve permanent o Cl@ve PIN. Es pot registrar en Cl@ve, sense necessitat de desplaçar-se a una oficina, accedint a la Seu Electrònica(Abre en nueva ventana) de l'Agencia Tributària (apartat "Tràmits Destacats/Cl@ve" - accés a sol·licitud de Cl@ve(Abre en nueva ventana) ): Rebrà una carta amb un codi que haurà d'activar a la Seu Electrònica de la Seguretat Social.

2) Mitjançant correu postal, emplenant l'esmentat imprès oficial.

3) En qualsevol dels registres previstos en l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

4) En les nostres oficines, acudint amb cita prèvia. Vegi en aquest enllaç com pot sol·licitar la cita en el seu Servei Provincial.

Documentació

La sol·licitud anirà acompanyada del comunicat de baixa i del resultat del reconeixement mèdic en què es basa la denegació de la llicència.

El mutualista podrà aportar l'historial mèdic de la seva situació d'incapacitat temporal o quanta documentació mèdica consideri oportú.  MUFACE traslladarà a l'òrgan de personal i al mutualista el resultat del reconeixement, que tindrà caràcter vinculant.

Sol·licitud de reconeixement mèdic (71  KB)Icono pdf

Sol·licitud Electrònica

Accedeixi ara per presentar la seva sol·licitud a través de la Seu Electrònica (apartat "Mutualistes i Beneficiaris/Reconeixement mèdic per incapacitat temporal").

Normativa

Ordre PRE/1744/2010, de 30 de juny(Abre en nueva ventana) , per la qual es regula el procediment de reconeixement, control i seguiment de les situacions d'incapacitat temporal, risc durant l'embaràs i risc durant la lactància natural en el Règim Especial de la Seguretat Social dels Funcionaris Civils de l'Estat.