accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos

Ajudes Assistencials

Tipus de prestació

Prestació de pagament únic.

De què es tracta?

Són serveis i ajuts econòmics destinats a atendre determinats estats o situacions de necessitat, no coberts per altres prestacions, sempre que no es tinguin els recursos indispensables per fer-hi front. Entre ells destaquen els ajuts al copagament farmacèutic per a persones mutualistes jubilades, vídues o òrfenes, en situació de vulnerabilitat, conforme als requisits que anualment es recullen en la convocatòria que es publica en el BOE.

Quantia

Correspon a les Comissions Provincials de MUFACE la definició dels criteris per a la concessió d'Ajudes Assistencials, amb subjecció a les normes reguladores de la prestació, als paràmetres d'homogeneïtzació establerts per la Direcció general de MUFACE i, en concret, al que estableix la resolució de convocatòria anual que es publica en el BOE.

Beneficiaris

Els mutualistes i els titulars del document assimilat al d'afiliació.

Termini de presentació

Les sol·licituds es presenten en els terminis que s'estableixen en la resolució de convocatòria anual. En 2021, els mutualistes podran sol·licitar ajudes del 15 de Juny al 15 de septiembre, tots dos inclusivament.

Normativa

Resolució de 8 de juny de 2021, de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat, per la qual es convoquen ajudes assistencials per a l'any 2021. ( BOE de 14 d juny de 2020).

Reglament General del Mutualisme Administratiu, aprovat per RD 355/2003, de 28 de març, article 137.

Lloc de presentació de la sol·licitud

  • •A través de la seu electrònica de MUFACE les 24 hores del dia, tots els dies de l'any, sense necessitat d'acudir a les nostres oficines. Es precisa certificat electrònic en vigor, DNI electrònic, Cl@ve Permanent o Cl@ve PIN. Si desitja registrar-se en Cl@ve, entre aquí.
  • • En Les nostres Oficines de MUFACE , sempre amb cita prèvia, o en qualsevol dels registres previstos en l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu de les Administracions Públiques.
  • Per correu postal.

Recordi: el termini per presentar la sol·licitud en 2021 comença el 15 de juny  i acaba el 15 de septiembre, tots dos inclusivament.

 

Documentació

 

Ayuda_AsistencialDPS-41001_CA.pdf(Abre en nueva ventana)

Declaració de rendiments (46  KB)Icono pdf

Declaració de pensions i prestacions (34  KB)Icono pdf

Model 145-Comunicació de dades al pagador (257  KB)Icono pdf