accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos

Ajudes Assistencials

Tipus de prestació

Prestació de pagament únic.

De què és tracta?

Són serveis i ajudes econòmiques destinats a atendre determinats estats o situacions de necessitat, no coberts per altres prestacions, sempre que es manque dels recursos indispensables per a fer front als mateixos.Entre elles destaquen les ajudes al *copago farmacèutic per a mutualistes jubilats/as, vidus/as o orfes/as, en situació de vulnerabilitat, conformement als requisits que anualment es recullen en la convocatòria que es publica en el BOE.

Quantia

Correspon a les Comissions Provincials de MUFACE la definició dels criteris per a la concessió d'Ajudes Assistencials, amb subjecció a les normes reguladores de la prestació, als paràmetres d'homogeneïtzació establits per la Direcció general de MUFACE i, en concret, al que es disposa en la resolució de convocatòria anual que es publica en el BOE.

Beneficiaris

Els mutualistes i els titulars del document assimilat al d'afiliació.

Termini de presentació

Les sol·licituds es presenten en els terminis que s'estableixen en la resolució de convocatòria anual. En 2019, els mutualistes podran sol·licitar ajudes de l'1 de juliol al 30 de setembre, tots dos inclusivament.

Normativa

Resolució de 18 de juny, de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat, per la qual es convoca la concessió d'ajudes assistencials per a l'any 2019 (BOE 21 de juny de 2019)

Reglament General del Mutualisme Administratiu, aprovat per RD 355/2003, de 28 de març, article 137.

Lloc de presentació de la sol·licitud

  • •A través de la seu electrònica de MUFACE les 24 hores del dia, tots els dies de l'any, sense necessitat d'acudir a les nostres oficines. Es precisa certificat electrònic en vigor, DNI electrònic, Cl@ve Permanent o Cl@ve PIN. Si desitja registrar-se en Cl@ve, hi ha oficines de MUFACE en les quals pot fer-ho, conegui aquí quins són , i per conèixer altres maneres de fer-ho, entre a quí .
  • • En Les nostres Oficines de MUFACE o en qualsevol dels registres previstos en l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu de les Administracions Públiques.

Recordi: el termini per presentar la sol·licitud en 2019 comença l'1 de juliol i acaba el 30 de setembre, tots dos inclusivament.

Documentació

L'Imprès es publicarà quan s'obri el termini de sol·licitud.( 1 Juliol)

Model de sol·licitud (149  KB)Icono pdf

Declaració de rendiments (127  KB)Icono pdf

Declaració de pensions i prestacions (114  KB)Icono pdf

Model 145-Comunicació de dades al pagador (257  KB)Icono pdf