accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos

Vacunació

VACUNACIÓ PER A MUTUALISTES I ELS SEUS BENEFICIARIS

La vacunació és una de les intervencions més eficaces en termes de disminució de la morbiditat, discapacitat i mortalitat que produeixen les malalties infeccioses. 

El 15 de novembre de 2018 és aprovat en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (*CISNS), el calendari de vacunació comuna per a totes les edats de la vida. Posteriorment totes les Comunitats Autònomes han establit, conforme al calendari comú aprovat pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, el calendari en cadascuna d'elles, podent ampliar algun criteri de vacunació. En essència, açò vol dir que existeix un marc comú en totes les comunitats autònomes, i que han de dispensar-se les vacunes del calendari comú als afiliats a *Muface i els seus beneficiaris en qualsevol lloc del territori sense excepció.

Suposats:

1)            Les vacunes dels mutualistes adscrits als sistemes autonòmics de salut s'inclouran en les campanyes de vacunació que tinga establida la CCAA on residisca.

2)            Respecte a les vacunes dels mutualistes que estan adscrits a les entitats de segur concertades, els calendaris d'aquestes entitats hauran d'adequar-se al calendari de vacunació que haja establit la CCAA de residència del mutualista.

Ha de tenir-se en compte, per tant,  que els Centres de Vacunació de les CCAA o Centres de salut no estan obligats a dispensar, ni facilitar les vacunes a aquells mutualistes que no estiguen adscrits al Servei Autonòmic de Salut corresponent. Són les entitats les obligades, pel vigent Concert d'Assistència Sanitària, a facilitar i finançar les vacunes incloses en el calendari de vacunació per a totes les edats i les recomanacions de vacunació en grups de risc.

Així mateix, l'entitat haurà de gestionar la forma en què va a fer efectiva aquesta vacunació, amb els seus mitjans o amb els mitjans concertats que disposen, així com finançament de les mateixes. Respecte a les vacunes de dispensació hospitalària (altres vacunes d'immunització), entre ací.

Per a més informació sobre vacunes  o davant qualsevol incidència, contacte amb la seua adreça provincial o oficina delegada ( Nostres Oficines)   o consulte a través del formulari de l'Oficina d'informació al mutualista, al que també pot accedir a través de l'Aplicació per a dispositius mòbils.