accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos

Vacunació

VACUNACIÓ PER A MUTUALISTES I ELS SEUS BENEFICIARIS

La vacunació és una de les intervencions més eficaces en termes de disminució de la morbiditat, discapacitat i mortalitat que produeixen les malalties infeccioses.

El 15 de novembre de 2018 s'aprova en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), el calendari de vacunació comuna per a totes les edats de la vida. Posteriorment totes les Comunitats Autònomes han establert, conforme al calendari comú aprovat pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, el calendari en cadascuna d'elles, podent ampliar algun criteri de vacunació. En essència, això vol dir que existeix un marc comú en totes les comunitats autònomes, i que s'han de dispensar les vacunes del calendari comú als afiliats a Muface i els seus beneficiaris en qualsevol lloc del territori sense excepció.

CAMPAÑA VACUNACIÓN COVID 19. VEA AQUÍ LA INFORMACIÓN ESPECÍFICA ..

Supòsits generals:( no aplicables a la campaña Covid 19)

1)            Les vacunes dels mutualistes adscrits als sistemes autonòmics de salut s'inclouran en les campanyes de vacunació que tingui establerta la CCAA on resideixi.

2)            Respecte a les vacunes dels mutualistes que estan adscrits a les entitats d'assegurança concertades, els calendaris d'aquestes entitats s'hauran d'adequar al calendari de vacunació que hagi establert la CCAA de residència del mutualista.

No obstant això, vegi aquí l a informació específica sobre la campanya de vacunació de la grip 2020-2021, ja que té especialitats en alguns territoris.

S'ha de tenir en compte, per tant,  que els Centres de Vacunació de les CCAA o Centres de salut no estan obligats a dispensar, ni facilitar les vacunes a aquells mutualistes que no estiguin adscrits al Servei Autonòmic de Salut corresponent. Són les entitats les obligades, pel vigent Concert d'Assistència Sanitària, a facilitar i finançar les vacunes incloses al calendari de vacunació per a totes les edats i les recomanacions de vacunació en grups de risc.

Així mateix, l'entitat haurà de gestionar la forma en què farà efectiva aquesta vacunació, amb els seus mitjans o amb els mitjans concertats que disposin, així com el seu finançament. Respecte a les vacunes de dispensació hospitalària (altres vacunes d'immunització), entri aquí.

Per a més informació sobre vacunes  o davant qualsevol incidència, contacti amb la seva direcció provincial o oficina delegada ( Nostres Oficines )  o consulti a través del formulari de l'Oficina d'informació al mutualista, al que també pot accedir a través de l' Aplicació per a dispositius mòbils.