accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos

Vacunació

VACUNACIÓ PER A MUTUALISTES I ELS SEUS BENEFICIARIS

La vacunació és una de les intervencions més eficaces en termes de disminució de la morbiditat, discapacitat i mortalitat que produeixen les malalties infeccioses.

El 15 de novembre de 2018 s'aprova en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), el calendari de vacunació comuna per a totes les edats de la vida. Posteriorment totes les Comunitats Autònomes han establert, conforme al calendari comú aprovat pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, el calendari en cadascuna d'elles, podent ampliar algun criteri de vacunació. En essència, això vol dir que existeix un marc comú en totes les comunitats autònomes, i que s'han de dispensar les vacunes del calendari comú als afiliats a Muface i els seus beneficiaris en qualsevol lloc del territori sense excepció.

CAMPAÑA VACUNACIÓN COVID 19. VEA AQUÍ LA INFORMACIÓN ESPECÍFICA ..

Supòsits generals:( no aplicables a la campaña Covid 19)

1)            Les vacunes dels mutualistes adscrits als sistemes autonòmics de salut s'inclouran en les campanyes de vacunació que tingui establerta la CCAA on resideixi.

2)            Respecte a les vacunes dels mutualistes que estan adscrits a les entitats d'assegurança concertades, els calendaris d'aquestes entitats s'hauran d'adequar al calendari de vacunació que hagi establert la CCAA de residència del mutualista.

No obstant això, vegi aquí l a informació específica sobre la campanya de vacunació de la grip 2021-2022, ja que té especialitats en alguns territoris.

Ha de tenir-se en compte, per tant,  que sense perjudici del previst en els corresponents Convenis Rurals per a l'assistència en municipis de menys  20.000 habitants que modifiquen aquesta regla, que els Centres de Vacunació de les CCAA o Centres de salut no estan obligats a dispensar, ni facilitar les vacunes a aquells mutualistes que no estiguin adscrits al Servei Autonòmic de Salut corresponent, Tret que la comunitat autònoma així ho decideixi. En principi, són les entitats les obligades, pel vigent Concert d'Assistència Sanitària, a facilitar i finançar les vacunes incloses al calendari de vacunació per a totes les edats i les recomanacions de vacunació en grups de risc.

Així mateix, l'entitat haurà de gestionar la forma en què farà efectiva aquesta vacunació, amb els seus mitjans o amb els mitjans concertats que disposin, així com el seu finançament. Respecte a les vacunes de dispensació hospitalària (altres vacunes d'immunització), entri aquí.

Per a més informació sobre vacunes  o davant qualsevol incidència, contacti amb la seva direcció provincial o oficina delegada ( Nostres Oficines )  o consulti a través del formulari de l'Oficina d'informació al mutualista, al que també pot accedir a través de l' Aplicació per a dispositius mòbils.