accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos

Programa antitabac muface

Programa antitabac MUFACE

Des de l'1 de gener de 2020 s'han inclòs en el finançament del Sistema Nacional de Salut (SNS) determinades presentacions de dos medicaments per a la deshabituació tabáquica: Champix ® (Vareniclina) i Zyntabac® (Bupropion). El seu finançament serà com a màxim de tres envasos per pacient i any.

Per tenir accés  a aquesta teràpia es precisa una prescripció mèdica (recepta).

Sempre d,acord amb el que preveu la cartera de serveis del Sistema Nacional de Salut, MUFACE garanteix als mutualistes la possibilitat de seguir una teràpia antitabac quan compleixin els requisits per a això, tant si han triat Servei Públic de Salut com si la seva elecció ha estat la d'entitat concertada. Per establir un protocol d'actuació en la teràpia antitabac per els mutualistes que han triat entitats concertades s'ha creat un Programa Antitabac de MUFACE (enllaç). (Abre en nueva ventana) Hi ha altres programes o protocols per determinats col·lectius que també estan disponibles i són vàlids.

Com s'ha dit abans, per tenir accés a aquesta teràpia es precisa una prescripció mèdica (recepta), i l'aportació de l'usuari serà del 30%, com en qualsevol recepta de medicaments.

Procediment per a mutualistes que ha triat entitat concertada.

Els mutualistes d'adscripció a una Entitat d'Assegurança han d'acudir a un Metge d'Atenció Primària (MAP) qui després d'un primer contacte i valoració de determinades característiques que han de complir els pacients, determinarà la seva possible inclusió en el finançament del tractament de la deshabituació tabàquica

Una vegada que el seu MAP ha decidit prescriure un d'aquests medicaments ha d'acudir al seu Servei Provincial (SP) amb l'informe mèdic o model de prescripció (disponible aquí,enllaç) (Abre en nueva ventana) i la recepta. El Servei Provincial validarà aquesta recepta amb un segell i data, tenint aquesta una validesa de 10 dies des d'aquesta data.

Procediment per a mutualistes que han triat Servei Públic de Salut.

Els mutualistes d'adscripció al Servei Públic de Salut (SPS) corresponent seguiran les normes d'inclusió al programa d'aquests SPS ( enllaç). Quant a les receptes, en aquelles Comunitats Autònomes (CCAA) que tinguin implantada la recepta electrònica no és necessari cap control per part del Servei Provincial de MUFACE. Per contra, en aquelles CCAA que no tinguin encara implantada la recepta electrònica per als mutualistes, serà necessària la validació de la recepta per part del Servei Provincial.