accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
13/05/2021

Reunió amb l'ambaixadora de Moldàvia

La directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, ha mantingut una reunió amb l'ambaixadora de la República de Moldàvia a Espanya, Violeta Agrici, a fi d'explorar vies de col·laboració sobre mutualisme administratiu.

Exploren vies de col·laboració sobre mutualisme administratiu

La directora general de MUFACE, Myriam Pallarés va mantenir ahir, 12 de maig, un encontre amb l'ambaixadora de la República de Moldàvia a Espanya, Violeta Agrici, en la qual han tractat, entre altres assumptes, el model espanyol de mutualisme administratiu i la seva relació amb les assegurances mèdiques.

Aquest primer encontre, realitzat per via telemàtica i al que també ha assistit la sotsdirectora adjunta a la Secretaria General, Paula Roche,  ha servit per explorar instruments de col·laboració entre tots dos països i per aprofundir, per part de l'ambaixadora, en el coneixement del model d'assegurament mèdic de la Mutualitat.

La República de Moldàvia està preparant una reforma a nivell nacional del sistema d'assegurament mèdic, raó per la qual ha obert un procés d'estudi sobre els diferents  sistemes i  pràctiques existents en altres països europeus. L'ambaixadora ha mostrat el seu interès a implementar un model de col·laboració amb MUFACE, intercanviant experiències i pràctiques, per així poder analitzar el sistema espanyol de mutualisme administratiu i la seva interrelació amb les companyies d'assegurançes mèdiques privades.

Per la seva banda, la directora general de MUFACE ha mostrat la disponibilitat d'aquest organisme a col·laborar amb la República de Moldàvia, emplaçant-se a una següent reunió en la qual concretar les possibles formes de col·laboració entre les dues institucions