accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
12/03/2021

MUFACE ha enviat les seves dades actualitzades a les CCAA

La Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat ha remès a totes les conselleries de Salut de les Comunitats Autònomes les dades actualitzades de tot el col·lectiu de mutualistes adscrits a entitats concertades.

S'han registrat més de 200.000 modificacions voluntàries

La Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE) ha remès a totes les conselleries de Salut de les comunitats autònomes les dades actualitzades del col·lectiu de mutualistes adscrit a entitats concertades.

MUFACE no té atribuïdes competències sobre este tema, per la qual cosa en relació amb la campanya integral de vacunació que s'està duent a terme a Espanya la funció de la Mutualitat es limita  a col·laborar amb l'autoritats sanitàries, proporcionant les dades del col·lectiu. Així, des del passat mes de desembre, la Mutualitat està  col·laborant amb totes les CCAA i amb el Ministeri de Sanitat per garantir l'accés del col·lectiu mutualista a les vacunes en termes d'equitat.

Des que a principis de febrer es va iniciar la campanya d'actualització de dades, més de 200.000 mutualistes han realitzat modificacions voluntàries d'aquestes.


Els mutualistes són vacunats segons la planificació de les CCAA

La vacunació enfront de la Covid-19 segueix el seu curs d'acord amb l'Estratègia de vacunació establerta i acordada pel Ministeri de Sanitat i les CCAA.

Els mutualistes, com la resta de la població, són vacunats segons la planificació de cada comunitat autònoma, que és qui té competències en matèria de salut pública.

Els serveis tècnics de la Mutualitat (Departament de Prestacions Sanitàries) han enviat ja les dades necessàries i completes d'identitat i contacte dels mutualistes de la concertada als centres directius de salut pública autonòmics, i han remès així mateix actualitzacions posteriors segons s'han anat precisant.

Solament s'han produït incidències quan la inserció o bolcat de dades, que realitza cada comunitat en el seu propi sistema, ha trobat alguna eventualitat de tipus informàtic, resolta amb la col·laboració d'ambdues parts.

Es pot consultar tota la informació legal sobre aquest tema en aquest enllaç.

Centres de vacunació

En el cas de col·lectius essencials, com a policies, docents o funcionaris de presons, l'administració de la vacuna es realitza segons el lloc on radica el centre de treball,  independentment de la vacunació dels beneficiaris de cada mutualista, que es produirà conformement al criteri general. Per a aquests col·lectius, els llistats de dades els estan proporcionant els serveis de personal corresponents.

Pautes de cada comunitat

Dins de cada comunitat autònoma, és l'autoritat de salut pública qui decideix, segons les seves pròpies pautes d'organització, si els mutualistes són vacunats als centres de salut o bé en determinats punts habilitats. El procés de vacunació és complex i depèn de les remeses de vacunes que es reben.

Actualització diària

Els serveis provincials de MUFACE atenen diàriament les consultes de mutualistes i la pàgina web de la Mutualitat actualitza de forma permanent (veure enllaç) l'apartat relatiu a informació autonòmica.

D'altra banda, MUFACE manté contacte permanent amb els serveis de salut autonòmics.