accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
08/03/2021

Dones en MUFACE, una Mutualitat igualitària

La directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, felicita en una carta oberta a totes les dones amb motiu del Dia Internacional de la Dona. La Mutualitat té 826.227 raons per vestir-se de morat.

Carta oberta de la directora general, Myriam Pallarés

El 8 de març, cada any, se celebra el Dia Internacional de la Dona. Aquesta jornada commemora la lluita mundial per la igualtat de dones i homes. Avui MUFACE se suma a la felicitació col·lectiva i institucional mostrant el seu suport a totes les dones i, especialment, a aquelles  que estan en la primera línia de la lluita contra aquesta pandèmia.

En la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat treballen 484 dones, que suposen el 60,96% del personal de la Mutualitat. Actualment, la Direcció general, les Direccions de Departament, i la Secretaria General estan ocupades al 100 % per dones i el 51% dels serveis provincials els dirigeixen dones.

El col·lectiu total protegit per MUFACE és d'1.486.596 persones,  de les quals  826.227 són dones, i d'aquestes 522.954 són mutualistes titulars (gairebé un 54% del total). El col·lectiu femení inclou  segments tan importants per a la ciutadania  com l'educació  (les professores de primària  i secundària suposen 376.579 mutualistes) o la  seguretat, amb el progressiu increment de les policies nacionals, que ja són 12.003.

Anem a més

L'aprovació recent de l'III Pla d'Igualtat en l'Administració General de l'Estat pel Govern representa la voluntat ferma, ambiciosa i progressista d'aconseguir la igualtat de gènere en l'AGE en termes reals. I és que la vocació de servei públic i l'excel·lència professional no coneixen distinció de gènere.

En aquest camí, la Mutualitat continua implantant mesures per respondre a les necessitats reals de les seves empleades i empleats en matèria d'igualtat. A més, propugna i exercita  el respecte a ultrança d'aquest  principi constitucional a l'hora de dissenyar prestacions, sense perjudici de l'atenció especial a col·lectius vulnerables, entre els quals per raons socioeconòmiques sol haver-hi més dones.

En l'actualitat estem treballant en la millora d'altres camps fins ara inèdits, col·laborant amb la Delegació del Govern contra la violència de gènere en l'elaboració d'un conveni de col·laboració. Així mateix, en el marc del Pla MUFACE Avança 2021-2023 s'inclouen diversos projectes que reflecteixen el compromís de MUFACE amb la igualtat i el foment de la coresponsabilitat.

No ens quedem, llavors, a tenyir de morat el nostre portal web: Igualtat en MUFACE en l'aplicació de les seves normes, en el disseny de prestacions  i en la gestió de les persones. Avui, dia 8 de març de 2021, MUFACE vol evidenciar i fer visible aquesta majoria de dones en tots els seus àmbits, perquè avui Muface s'escriu amb MU de dona.

Finalment, aquest any és necessari un record especial per a les dones que es troben al capdavant de la batalla contra la Covid-19, treballadores del sector de la salut, científiques, investigadores, gestores  o cuidadores entre d'altres.

Gràcies a totes. Dones, mutualistes i empleades públiques, felicitats.