accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
14/06/2021

Reunió MUFACE-CERMI: avanços en l'estratègia inclusiva

Avui ha tingut lloc un encontre entre el Comitè Español de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) i MUFACE, a fi d'avançar en les estratègies d'inclusió que està duent a terme la Mutualitat en diferents àmbits administratius.

Ajudes i millora de l'accessibilitat, entre els temes tractats

La directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, i el president del Comitè Español de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), Luis Cayo, s'han reunit aquest matí a la seu central de la Mutualitat per tractar sobre les diferents estratègies inclusives que està escometent l'organisme dins de les pautes fixades Pla MUFACE Avança 2021-2023. La Mutualitat és conscient de la gran diversitat que caracteritza al col·lectiu de persones mutualistes amb discapacitat i treballa dia a dia per intentar donar resposta a les seves necessitats, garantint un servei públic de qualitat per totes elles.

Captació de Talent

Durant la reunió s'ha informat dels possibles incentius que s'estan configurant dins del Pla de Captació de Talent del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, a fi de facilitar a les persones amb discapacitat la seva incorporació a la preparació d'oposicions. Referent a això, cal destacar la recent reunió mantinguda amb  el ministre Miquel Iceta, en la qual CERMI va sol·licitar “una aliança per a la captació de talent divers per a l'Administració Pública i així fomentar l'accés a l'ocupació pública de persones amb discapacitat”. El Ministeri té entre les seves prioritats “desenvolupar plans i programes que millorin l'atenció i la inclusió i identifiquin les traves burocràtiques que encara existeixen per a aquest col·lectiu”.

Accessibilitat

Un altre dels temes abordats durant l'encontre MUFACE-CERMI ha estat el dels avanços en matèria d'accessibilitat de les seus on se situen les direccions povincials de MUFACE, destacant el trasllat de les oficines de Biscaia  i Ceuta a edificis sense barreres arquitectòniques.

Així mateix, s'ha tractat la qüestió de l'exempció d'aportació en la prestació farmacèutica ambulatòria per als beneficiaris menors d'edat discapacitats, que formen part del col·lectiu de mutualistes que haurien d'optar pel règim general de seguretat social o per romandre en el règim especial que gestiona MUFACE. Per a això, la Mutualitat s'ha dirigit a  ells amb la finalitat de fer efectiu aquest dret d'opció.

Usabilitat i simplicitat

Finalment, CERMI ha estat informat sobre altres projectes  inclosos en el Pla MUFACE Avança 2021-2023 relatius a l'accessibilitat com el ‘Projecte d'usabilitat i simplicitat’, que té com a objectiu facilitar la comprensió de la informació mitjançant una presentació clara, senzilla i amigable, eliminant barreres de comprensió en tota la seva producció documental. També s'ha parlat sobre el nou canal de participació del col·lectiu, tenint en compte les diferents necessitats de les persones, reforçant la proximitat i la inclusió i aconseguint una participació real per millorar la qualitat del servei prestat.

En tots aquests projectes CERMI i MUFACE s'han mostrat disposats a cooperar i col·laborar perquè aquests es realitzin amb el major èxit possible.