accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
15/10/2020

MUFACE i Sacyl completen la recepta electrònica

A partir d'avui, els 26.390 mutualistes de MUFACE acollits a l'opció pública a Castella i Lleó ja poden gaudir de la recepta electrònica plena. Es completen així les actuacions que es van dur a terme durant el passat estat d'alarma.

Donarà cobertura a 26.390 mutualistes d'opció pública

Els 26.390 mutualistes de MUFACE acollits a l'opció pública a Castella i Lleó ja poden gaudir de la recepta electrònica plena a partir d'avui, 15 d'octubre. Així es recull en el protocol subscrit el passat 18 de setembre entre MUFACE i la Gerència Regional de Salut, que permet incloure en la recepta electrònica (Recyl) a tots els mutualistes que hagin optat per l'assistència sanitària amb Sanitat de Castella i Lleó (Sacyl).

La mesura és una continuació de les actuacions que ja es van dur a terme durant el passat estat d'alarma. En l'engegada d'aquest sistema també ha estat fonamental la participació activa del Consell de Col·legis Professionals de Farmacèutics de Castella i Lleó (Concyl).

Molt beneficiosa

D'aquesta manera, els mutualistes d'opció pública de Castella i Lleó podran disposar dels tractaments prescrits pels seus facultatius a través de les oficines de farmàcia presentant la seva targeta sanitària individual, una vegada que aquestes prescripcions estiguin incorporades a aquest suport. La mesura beneficia en gran manera a un percentatge  important de mutualistes castellà-lleonesos que resideixen en localitats allunyades del seu centre de salut de referència, que ja no tindran necessitat de recollir la recepta als centres de salut.

Per utilitzar la prestació farmacèutica, els mutualistes d'opció pública s'han de dirigir al seu centre de salut, com és habitual; en ell se'ls informarà sobre com actuar. S'ha d'advertir que els mutualistes adscrits a entitats concertades d'aquesta comunitat acollits al conveni rural, seguiran amb el sistema que utilitzen actualment.

Recepta electrònica en l'àmbit de MUFACE

Amb Castella i Lleó, la recepta electrònica funciona ja de manera completa per als mutualistes d'opció pública en totes les comunitats autònomes, amb l'excepció de Ceuta, Melilla i Galícia. En aquest últim cas, els mutualistes han d'acudir a la farmàcia amb la recepta en paper, si bé la prescripció és electrònica. No obstant això, està previst que Galícia s'incorpori en recepta electrònica completa abans de finalització d'any.

MUFACE segueix treballant intensament per completar el mapa de la recepta electrònica per a mutualistes, i especialment, desenvolupant les proves de la plataforma de recepta digital per als mutualistes d'entitats concertades. Més informació, en la secció sobre recepta electrònica de la pàgina web de MUFACE.