accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
20/08/2020

Convocades les Ajudes Assistencials 2020

Les Ajudes Assistencials per al 2020, publicades ahir 19 d'agost en el BOE, mantenen les millores incloses en l'exercici anterior respecte a copagament farmacèutic. S'aconsella sol·licitar-les a través de la seu electrònica de MUFACE.

Es poden sol·licitar fins al 5 d'octubre


Ja estan convocades les Ajudes Assistencials per al 2020 de MUFACE, tal com figura en la Resolució del 3 d'agost de 2020 d'aquesta Mutualitat que publica el 19 d'agost el Butlletí Oficial de l'Estat (Veure enllaç). Es tracta d'ajudes destinades a atendre situacions de necessitat que no estiguin cobertes per altres prestacions, sempre que es manqui dels recursos indispensables per fer front als mateixos, destacant les ajudes per sufragar les despeses de farmàcia abonades des de l'1 de juliol de 2019 fins al 30 de juny de 2020.

Aquestes ajudes beneficien als mutualistes jubilats o mutualistes perceptors de prestació d'orfandat o viduïtat que compleixin determinats requisits. Segueixen en vigor les mesures aprovades en l'exercici anterior, tals com l'increment fins als 15.000 euros del límit màxim de renda, per sota del qual es poden percebre les ajudes al copagament farmacèutic, o la quantia mínima d'aquestes, fixada en 50 euros.

Millor per la  Seu Electrònica
El termini de sol·licitud s'inicia el 20 d'agost i acaba el 5 d'octubre i el termini per resoldre les sol·licituds acaba el 15 de desembre de 2020. Donada la limitació d'aforaments en les seves oficines, deguda a la crisi del Covid-19, MUFACE aconsella tramitar les sol·licituds a través de la Seu Electrònica (enllaç),  amb Cl@ve, certificat digital o DNI electrònic. També es poden sol·licitar per correu postal. Els qui desitgin presentar la sol·licitud presencialment en la seva corresponent oficina provincial, han de recordar que és obligatori demanar cita prèvia. (enllaç)

Més informació a la web de MUFACE: “Ajudes assistencials " ( enllaç)   i "ajudes per a copagament farmacèutic” (enllaç)