accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
31/05/2022

La recepta electrònica pública arriba a Ceuta i Melilla

Receta electrónica pública en Ceuta y Melilla

MUFACE i l'Institut Nacional de Gestió Sanitària (INGESA), han signat l'acord per implantar la recepta electrònica pública a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. Es completa així el mapa nacional, cosa que permetrà a tot el col·lectiu mutualista acollit a l'opció pública fer ús d'aquest tipus de recepta.

Signatura de l'acord entre MUFACE i INGESA

Les persones mutualistes de MUFACE acollides l'opció pública de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla podran fer ús de la recepta electrònica en els propoer mesos i MUFACE ho comunicarà a mutualistes per les vies habituals. Així ha quedat establert a l'acord signat ahir per les direccions generals de MUFACE, ISFAS i MUGEJU amb l'Institut Nacional de Gestió de Sanitària (INGESA), després d'un treball conjunt intens.

Aquest avenç beneficia 1.009 mutualistes a Ceuta i Melilla acollits a opció pública sanitària, a més de facilitar les seves gestions als que puguin viatjar a les ciutats autònomes esmentades procedents d'altres comunitats. Amb la incorporació de Ceuta i Melilla, la recepta electrònica per a mutualistes acollits a l'opció pública ja beneficia un total de 384.418 persones.

L'esforç realitzat per MUFACE, INGESA i el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF), ha permès donar aquest impuls definitiu per implantar la recepta electrònica pública a tota Espanya. Aquest sistema garanteix una major seguretat i una millor traçabilitat dels medicaments dispensats, evitant a més desplaçaments innecessaris i estalvi a un gran nombre de mutualistes. La interoperabilitat permet a qualsevol persona mutualista que estigui acollida a l'opció pública retirar les receptes prescrites a qualsevol oficina de farmàcia de qualsevol lloc d'Espanya, tret de Galícia i Castella-la Manxa, on la recepta no és interoperable.

Avenços a la recepta electrònica concertada
La Mutualitat continua treballant per estendre la recepta electrònica per a mutualistes d'opció concertada, després de l'èxit de la seva implantació a Cantàbria el març del 2020 i, més recentment a Astúries, després de la posada en marxa el 4 d'abril passat.

Per MUFACE és essencial, alhora que es faciliten les gestions quotidianes a les persones, preservar la seguretat i traçabilitat i oferir totes les garanties per a mutualistes, de manera que cada pas sigui sòlid i eviti qualsevol error possible en un procés complex i de tants actors involucrats com és el de la implantació de la recepta electrònica. Podeu ampliar informació sobre aquest projecte del Pla MUFACE Avanza 2021-2023 al nostre apartat de la pàgina web sobre Recepta Electrònica.