accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
03/05/2022

Convocades les beques 'Llegado Casado de la Fuente'

Ja estan convocades al Butlletí Oficial de l'Estat les beques d'estudi 2022-2023 amb càrrec al Legado Casado de la Fuente. Els ajuts van destinats a descendents de professorat de Primària del medi rural que cursin estudis d'Enginyeria Agronòmica Superior o de Grau equivalents.

El termini finalitza el 31 d'octubre del 2022

El Butlletí Oficial de l'Estat publica avui, 3 de maig, la Resolució de 21 d'abril de 2022 de MUFACE, sobre beques amb càrrec al Legado Casado de la Fuente, per cursar Enginyeria Agronòmica Superior o Grau equivalent en Escoles Tècniques Superiors d'enginyers agrònoms, per al curs 2022/2023.

Aquestes beques formen part del Programa d'acció formativa de MUFACE. Estan destinades a descendents o orfes i òrfenes de persones mutualistes que exerceixin o hagin exercit com a professorat de Primària en mitjans rurals, que cursin el 2022/2023 estudis d'Enginyeria Agronòmica Superior o de Grau equivalents.

Quatre beques
La convocatòria comprèn quatre beques la quantia de les quals és de 221,25 euros cadascuna. Seran beneficiàries d'aquestes beques el nombre de persones peticionàries indicat a la convocatòria que, havent presentat la sol·licitud en termini, obtinguin millors qualificacions, una vegada avaluades les dades acadèmiques, i compleixin amb els requisits de la convocatòria. El termini de presentació de sol·licituds s'inicia l'endemà de la seva publicació al BOE i finalitza el 31 d'octubre del 2022.

Antecedents
El mutualista Carlos Casado de la Fuente, pertanyent a l'antiga Mutualitat Nacional d'Ensenyament Primari, va morir el 1969, deixant un llegat a MUFACE de 1.150.463 de pessetes, per a això havia atorgat testament el 2 de maig de 1961, en la clàusula dotzena del qual va disposar la constitució d'un llegat amb el 20% del capital romanent i que les rendes del dit llegat es destinassin a constituir beques a descendents de mestres -professorat de Primària, actualment- per seguir estudis de la carrera d'Enginyeria Agronòmica, que acreditessin aprofitament i observessin bona conducta. La primera convocatòria d'aquestes beques i ajuts va tenir lloc per al curs acadèmic 1971-1972.

Per a més informació, podeu consultar l'apartat d' Altres ajudes s“ocials ” de la pàgina web de MUFACE.