accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
24/03/2022

Recepta electrònica concertada a Astúries

Representants de MUFACE i del Consell General de Col·legis de Farmacèutics a Astúries han mantingut avui una trobada a Oviedo per avançar en els treballs d'implantació de la recepta electrònica concertada de la Mutualitat en aquesta comunitat.

Reunió clau de MUFACE i el CGCOF per a la seva implantació

Representants de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE), del Consell General de Col·legis Farmacèutics (CGCOF) i del Col·legi de Farmacèutics d'Astúries, han mantingut avui una trobada a la seu d'aquest últim per avançar en els treballs d'implantació de la recepta electrònica concertada de la Mutualitat en aquesta comunitat. D'aquesta manera, Astúries es converteix en la segona comunitat autònoma a incorporar la recepta electrònica concertada per als mutualistes de MUFACE, una vegada implantada amb èxit a Cantàbria.

A la reunió hi han participat Myriam Pallarés i Paula Roche, directora general i directora de Prestacions Sanitàries de MUFACE respectivament; Raquel Martínez, secretària general del Consell General de Col·legis Farmacèutics; Belén González-Villamil, presidenta del Col·legi de Farmacèutics d'Astúries; Ángel Colmeiro, director provincial de MUFACE a Astúries, així com representants d'ASISA, DKV Seguros i Segurcaixa Adeslas, les tres entitats sanitàries que han subscrit el Concert d'Assistència Sanitària Nacional 2022-2024.

Extensió gradual a la resta de CCAA

Durant la trobada s'han tractat els aspectes clau per a la implantació de la recepta electrònica concertada, de manera que les persones mutualistes que escullen aquesta opció puguin retirar mitjançant recepta electrònica els seus medicaments en alguna de les 454 farmàcies asturianes.

Astúries se suma així a Cantàbria a la incorporació de la recepta electrònica concertada. Des del seu inici al maig del 2020, s'han realitzat un total de 297.003 prescripcions a mutualistes de MUFACE que han optat per l'assistència sanitària concertada. Després de la consolidació d'aquest pilotatge realitzat a Cantàbria, la recepta electrònica de MUFACE es comença a estendre a la resta de comunitats autònomes per a aquest tipus d'assistència, i Astúries és la comunitat següent a incorporar-se al projecte.

Recepta electrònica pública

D'altra banda, la recepta electrònica de MUFACE de mutualistes acollits a l'opció pública de l'assistència sanitària es troba activa a totes les comunitats autònomes, excepte a Ceuta i Melilla, i és interoperable a 15 comunitats autònomes. Es beneficien de la recepta electrònica pública un total de 383.328 mutualistes.

“Un pas molt important”

Myriam Pallarés ha destacat que l'extensió de la recepta electrònica concertada a Astúries suposa “un pas molt important” dins de l'objectiu estratègic de simplificació contemplat al Plan Avanza de MUFACE 2021-2023. El desenvolupament de la mateixa suposa per al col·lectiu mutualista d'Astúries adscrit a l'opció concertada poder beneficiar-se dels indubtables avantatges d'aquest tipus recepta, equiparant-se així a la resta dels assegurats del Servei Públic de Salut.

Una realitat i un avenç del projecte de recepta electrònica de MUFACE que és possible en virtut del concert vigent subscrit entre la Mutualitat i el Consell General de Col·legis Farmacèutics. Ambdós organismes, en col·laboració amb els Col·legis de Farmacèutics, estan treballant de forma coordinada a tots els nivells per desenvolupar correctament aquest projecte i oferir la millor prestació farmacèutica al col·lectiu mutualista.

Visita al Servei Provincial de MUFACE a Astúries

Aprofitant la trobada amb el CGCOF, Myriam Pallarés i Paula Roche han visitat l'oficina del Servei Provincial de MUFACE a Astúries, acompanyades del director, Ángel Colmeiro. Han pogut veure les instal·lacions en què es presta atenció als mutualistes i han saludat l'equip de funcionaris i funcionàries que exerceixen la seva comesa, als quals han agraït la seva bona feina. Posteriorment, han visitat les instal·lacions del que serà la nova seu del servei provincial, a la plaça d'Espanya d'Oviedo, molt més moderna que l'actual i salvant les barreres arquitectòniques per permetre'n la plena accessibilitat.