accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
22/03/2022

Primer Consell General de MUFACE del 2022

Aquesta tarda ha tingut lloc la primera reunió del Consell General de MUFACE del present exercici. L'informe sobre el Pla d'Actuació 2021, la propera convocatòria d'ajudes sociosanitàries i la recepta electrònica concertada han estat alguns dels temes abordats.

El Pla d'Actuació 2021 i els ajuts sociosanitaris, entre els temes tractats

La directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, ha presidit la primera reunió del Consell General de la Mutualitat del present exercici. Hi han estat presents, per via telemàtica, la directora general de la Funció Pública, Isabel Borrel, així com la directora general de Governança Pública, Clara Mapelli.

Com a primer punt, s'ha debatut sobre l'elecció del vicepresident segon del Consell, elegit per i entre els nou representants dels funcionaris. Així mateix, el Consell ha estat informat sobre el Pla d'Actuació 2021, on s'han detallat els importants projectes desenvolupats durant el passat exercici en el marc del Pla Muface Avanza 2021-2023.

Ajuts sociosanitaris

Pel que fa a Prestacions Socials, s'ha presentat la propera convocatòria anual d'ajudes sociosanitàries, que permeten atendre les necessitats de persones grans, persones amb discapacitat, drogodependents, malalts psiquiàtrics crònics i altres situacions de necessitat.

També s'ha tractat de l'execució del nou Concert d'Assistència Sanitària per als anys 2022-2024, que preveu la millora de diverses prestacions i garanteix la prestació sanitària a tot el col·lectiu que opti per mitjans concertats.

Recepta electrònica concertada

Un altre punt d'interès ha estat consolidar la recepta electrònica concertada per als mutualistes de Cantàbria. A dia d'avui, a Cantàbria s'han fet més de 266.000 dispensacions a les persones mutualistes de MUFACE que han optat per l'assistència sanitària concertada. Després de l'èxit d'aquest projecte pilot a Cantàbria, la recepta electrònica de MUFACE s'anirà estenent a la resta de comunitats autònomes, i Astúries serà la propera comunitat a incorporar-se al projecte.

Actuacions en marxa

Finalment, la directora general ha informat sobre les principals actuacions portades a terme en l'àmbit intern de la Mutualitat durant el primer trimestre del 2022. Entre elles, ha ressaltat l'obertura de l'Oficina de Tramitació Electrònica (OTE) a Vigo, que ja ha donat els seus primers passos orientats a procurar la màxima igualtat en la prestació de serveis a tots els mutualistes a tot el territori nacional. També ha informat sobre la recent renovació  del conveni entre MUFACE i l'INSS, així com dels diferents plans destinats a millorar el funcionament de la Mutualitat: el Pla de Responsabilitat Social Corporativa; el d'Aliances; el de Rendició de Comptes i el Pla d'Igualtat efectiva entre dones i homes a MUFACE 2022-2025.