accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
08/03/2022

Dia Internacional de la Dona

Logo en violeta y fecha 8M en MUFACE

La directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, felicita en una carta oberta totes les dones amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Carta oberta de Myriam Pallarés, directora general de MUFACE

Que importants són algunes dates a les nostres vides!

Una de les meves és aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Perquè ho sóc, però també perquè sóc mare, filla, néta, neboda, amiga, companya de tantes dones increïbles que no mereixen ser discriminades. I també, sense conèixer-les, per totes les dones d'aquest món incivilitzat. Especialment, per les dones i nenes ucraïneses.

La importància de les dates radica a l'origen. I és trist que des del 1975, any en què el 8 de març va ser declarat com a Dia de la Dona per l'ONU, hàgim avançat tan poc. Però si alguna cosa som les dones és lluitadores. I per això ens seguim barallant per la igualtat salarial, per trencar els sostres de vidre, per aconseguir un món lliure de violències masclistes, perquè cap dona hagi de patir pel fet de ser-ho… I les dones anem aconseguint fites. I totes i cadascuna tenim el deure de posar la nostra petita pedra al mur de la igualtat.

A l'àmbit de MUFACE avui dia 8 de març fem la presentació del primer Pla d'Igualtat de l'organisme, una fita per a totes les empleades públiques que hi treballem. I no és una cosa anecdòtica. El nostre ferm compromís amb la igualtat es plasma en altres actuacions no menys importants. Una és la signatura del Conveni de col·laboració amb la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, iniciant una senda inexplorada fins ara. No és menys important la inclusió, al Conveni amb l'INSS, d'avenços en la protecció sanitària de les víctimes de violència de gènere. Aquest fort compromís impregna el nostre propi Pla estratègic, el Pla MUFACE Avanza 2021/2023 o el primer Pla de Responsabilitat Social Corporativa en estat de negociació.

No ens quedem, doncs, a tenyir de morat el nostre logotip al portal web: Igualtat a MUFACE implica la igualtat en l'aplicació de les seves normes, en el disseny de prestacions i en la gestió de les persones.


Avui dia 8 de març de 2022, "MUFACE se escribe con MU de mujer". Gràcies a totes.

Dones, mutualistes i empleades públiques, felicitats.


Myriam Pallarés