accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
24/03/2022

Convocades les ajudes sociosanitàries del 2022

Ja estan convocades les ajudes sociosanitàries per al present exercici. Cal destacar-ne la tramitació electrònica. A més a més, es consoliden les quanties de l'any anterior. Es poden sol·licitar des del 25 de març fins al 31 de desembre de 2022.

Consolidació de quanties i novetats en la tramitació

Avui ha estat publicada al Butlletí Oficial de l'Estat la Resolució de 16 de març de 2022, de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat, per la qual es convoca la concessió d'ajudes de protecció sociosanitària per a l'exercici 2022.

La convocatòria manté vigents set programes d'ajudes, que atenen les necessitats de persones amb malalties oncològiques, psiquiàtriques, celiaquia, drogodependència, o bé faciliten mitjans econòmics per millorar estades temporals a residències assistides, per prolongació d'efectes per a persones en situació de dependència, així per facilitar l'autonomia personal.

Nou informe mèdic per a malaltia celíaca d´ús obligatori.

A la convocatòria d'aquest any s'ha actualitzat el model d'informe per als ajuts destinats a persones amb malaltia celíaca. Cal advertir que aquest any, excepcionalment, serà obligatori que totes les persones que sol·licitin l'ajuda aportin linforme mèdic conforme a aquest model.

Nova línia d'ajuda: sostenidors per a situació de postumorectomia mamària

A més, s'inclou, entre les adquisicions i adaptacions objecte del programa d'ajudes per a malalts oncològics, els sostenidors postumorectomia mantenint-se els sostenidors postmastectomia i altres peces de naturalesa anàloga, així com les quanties per sostenidor, i el nombre màxim de dos a l'any.

Mitjans per presentar sol·licituds i termini

Els ajuts es podran sol·licitar des del 25 de març fins al 31 de desembre de 2022, inclusivament. En compliment de l'objectiu de facilitar al col·lectiu mutualista la presentació de les sol·licituds, es poden tramitar a través de la Seu Electrònica de MUFACE, utilitzant Cl@ve, certificat digital o DNI electrònic, les sol·licituds següents:
##Sol·licituds programa d'ajuts per a malalts celíacs.
##Sol·licituds de la modalitat de manteniment i potenciació de la capacitat residual del programa d'ajudes per facilitar l'autonomia personal, tant si es tracta de la primera vegada que se sol·liciten com si shan sol·licitat en convocatòries anteriors.
##Sol·licituds del programa d'ajuts per a malalts oncològics.

La tramitació de la resta de les ajudes es pot realitzar a través dels corresponents serveis provincials, prèvia sol·licitud, mitjançant:
##Correu postal.
##Registre Electrònic Comú (REC) en aquest cas amb certificat digital o DNI electrònic.

Des del dia 25 de març estarà disponible la informació detallada, accessos a la seu electrònica i impresos necessaris per a les sol·licituds a la pàgina web de MUFACE, a Els meus Serveis, dins de l'apartat Prestacions Socials, ajuts de protecció sociosanitària

Es manté la consignació pressupostària

La consignació pressupostària de les ajudes per al 2022 és de 8.397.000 euros, mantenint l'increment de la convocatòria anterior, és a dir, més de 400.000 €.

L'exercici 2021, les tres ajudes més sol·licitades van ser les ajudes per a malalts celíacs, les de manteniment i potenciació de la capacitat residual, així com les destinades a malaltia oncològica.

Amb la convocatòria d'ajudes sociosanitàries de 2022, d'acord amb allò previst al Pla MUFACE Avanza 2021-2023, es consolida la transformació digital i se segueix apostant per la major simplificació possible en els procediments. Igualment, es manté la cobertura i les quanties de la convocatòria passada per vetllar per la continuïtat de la salut i el benestar de les persones que les sol·liciten, com a missió essencial de la Mutualitat.