accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
01/02/2022

Inaugurada a Vigo l'Oficina de Tramitació Electrònica

El delegat del Govern a Galícia, José Miñones, ha presidit a Vigo la inauguració de l'Oficina de Tramitació Electrònica de MUFACE. A l'acte hi han intervingut la secretària d'Estat de Funció Pública, Lidia Sánchez, l'alcalde de la ciutat, Abel Caballero, i el delegat de l'Estat a la Zona Franca, David Regades. La directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, ha presentat la nova seu de la Mutualitat.

MUFACE aposta per la deslocalització administrativa

La nova Oficina de Tramitació Electrònica (OTE) de MUFACE ha estat inaugurada aquest matí a la seu de la Mutualitat, ubicada a la Zona Franca de Vigo. L'acte ha estat presidit pel delegat del Govern a Galícia, José Miñones. La presentació ha estat a càrrec de la secretària d'Estat de Funció Pública, Lidia Sánchez, l'alcalde de Vigo, Abel Caballero i la directora general de MUFACE, Myriam Pallarés. També hi ha intervingut el delegat de l'Estat a la Zona Franca, David Regades. Així mateix han estat presents la subdelegada del Govern a Pontevedra, Maica Larriba, el director provincial de la Mutualitat a Pontevedra, Ramiro Rodríguez, responsable de la nova oficina, i el cap de l'Oficina Delegada a Vigo, Gonzalo Malvido, entre d'altres.

 

Descentralització i innovació

José Miñones ha destacat que aquesta nova oficina “evidencia el compromís d”aquest govern amb la descentralització dels organismes públics. Un compromís que busca apuntalar la cohesió social i territorial, així com fer front al repte demogràfic. A més, l'OTE materialitza les polítiques de modernització i de digitalització d'una Administració que persegueix respondre cada dia millor a les necessitats de la ciutadania”.

Per part seva, la secretària d'Estat de Funció Pública, Lidia Sánchez, ha subratllat els valors inspiradors d'aquest projecte: “la innovació, la cooperació i la deslocalització territorial. Tot això orientat a procurar la màxima igualtat en la prestació de serveis a les persones independentment del lloc de residència o capacitats”.

L'alcalde de Vigo i president de la Zona Franca, Abel Caballero, ha assegurat que “és un projecte de col·laboració que veiem amb un enorme entusiasme. Estem encantats de cooperar perquè el resultat és un servei millor per als ciutadans”.

Igualment, el delegat de l'Estat a la Zona Franca de Vigo, David Regades ha destacat que el fet que “la primera oficina de Muface descentralitzada s'instal·li a Vigo és una gran notícia. Suposarà un abans i un després per a Muface però també per a la Zona Franca i per a la ciutat de Vigo, que es posa a l'avantguarda”.

Visita a la seu

La directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, ha conduït la visita que s'ha realitzat posteriorment a les noves dependències de l'OTE, on també s'ubica l'Oficina Delegada de la Mutualitat a Vigo.

El nou centre realitza la tramitació d'expedients provinents de qualsevol altre Servei Provincial de la Mutualitat, una gestió plenament electrònica i per a la qual les primeres cinc funcionàries destinades han estat formades en les últimes setmanes. Atesa la previsió de creixement de la càrrega de treball de l'OTE, s'ha previst que a mitjà/llarg termini siguin 20 persones les que prestin servei a l'oficina.

Benefici per als mutualistes

La major agilitat de les gestions de l'OTE i el seu benefici per als mutualistes s'ha evidenciat en la demostració realitzada durant la visita guiada per Myriam Pallarés, ja que expedients que estan patint retards de diversos mesos per saturació a grans oficines de MUFACE com Madrid, Sevilla, València o Màlaga seran resolts quan tinguin entrada al registre electrònic.

De moment, seran tramitades per l'oficina les sol·licituds d'ajudes dentàries i oculars, a la sol·licitud electrònica de les quals estan obligats tots els mutualistes en actiu, si bé està previst ampliar la tipologia d'expedients a tramitar a Vigo quan es completi el rodatge inicial.

El nombre d'expedients de les ajudes esmentades, previstos per a la seva tramitació i resolució per l'OTE de manera sistemàtica, són un nombre similar als que ja gestionaven diversos Serveis Provincials en gestió col·laborativa, embrió d'aquest projecte que funcionava des del 2019. Com a magnitud a tenir com a referència, només cal dir que més de 38.000 expedients de Madrid es van tramitar deslocalitzadament el 2021. Aquest és el propòsit mínim de l'OTE el 2022, per a la primera fase de rodatge. Referència màxima de gestió serien els més de 214.000 expedients d'aquest tipus que es tramiten anualment a MUFACE.