accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
26/01/2022

Novetats sobre el canvi d'entitat

El 31 de gener acaba el termini per al canvi ordinari d'entitat contemplat al Concert d'Assistència Sanitària 2022-2024. Convé consultar els catàlegs actualitzats d'algunes entitats, com ara SegurCaixa Adeslas.

Actualització de catàlegs

Durant tot el mes de gener, fins al 31 inclusivament, les persones mutualistes que així ho desitgin poden sol·licitar el canvi ordinari d'entitat asseguradora, tal com està contemplat al nou Concert d'Assistència Sanitària 2022-2024.

Des de la seva entrada en vigor, l'1 de gener passat, les entitats asseguradores que el van subscriure –Asisa, DKV i SegurCaixa Adeslas- han actualitzat els seus Catàlegs de Proveïdors, per la qual cosa MUFACE recorda a totes les persones mutualistes la conveniència de consultar-los amb detall per fer una elecció responsable i que s'acomodi a les vostres necessitats de serveis mèdics i hospitalaris. Tota la informació, segons es va actualitzant, és a la web de MUFACE . Allà es poden trobar els canvis de catàleg de l'entitat SegurCaixa Adeslas, que són els que presenten en aquest moment més interès i benefici per als mutualistes. I tot i que no figuri encara al catàleg, queda confirmat que aquesta entitat ha ampliat l'oferta de centres hospitalaris incloent HM hospitals.

Sobre això, cal destacar que els mitjans propis o concertats per les entitats són recursos sanitaris privats, per la qual cosa no és possible establir limitacions a les entitats i proveïdors sobre la facultat de concertar i desconcertar lliurement la relació de serveis professionals, atès que la relació contractual de MUFACE és amb el sector assegurador, no amb els proveïdors dels serveis.

Igualatorio de Cantabria

En el supòsit dels mutualistes adscrits a Igualatorio de Cantabria, en no formar part aquesta entitat del Concert 2022-2024, han de canviar d'entitat al llarg del mes de gener forçosament, ja sigui a una altra entitat concertada, ja sigui al servei públic de salut.

La Mutualitat va informar al mes de novembre a aquest col·lectiu perquè poguessin preveure el canvi a realitzar. Si no ho fan, MUFACE garanteix la cobertura sanitària ja que d'ofici, l'1 de febrer adscriurà els mutualistes que no hagin exercit la seva opció i els seus beneficiaris al servei públic de salut que els correspongui.

D'altra banda, la informació relativa tant al canvi ordinari que pot fer qualsevol mutualista com el de tipus forçós que han de fer els mutualistes adscrits a l'Igualatori de Cantàbria es pot trobar a la nostra web .