accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
25/04/2022

Alerta sobre pàgines web enganyoses

MUFACE torna a fer una crida als seus mutualistes perquè extremin les precaucions davant la nova aparició de pàgines web enganyoses i telèfons no oficials que intenten cobrar diners per la suposada gestió de serveis de la Mutualitat. Recordem que la gestió de totes les nostres prestacions sempre és gratuïta. Utilitzeu la nostra web o mitjans de contacte oficials.

La gestió de prestacions de MUFACE és gratuïta

La Secretaria General d'Administració Digital (SGAD), així com diferents persones mutualistes, han advertit a la Mutualitat de l'existència de pàgines web i telèfons no oficials que estarien cobrant diners suposadament per gestionar serveis de MUFACE com ara la Targeta Sanitària Europea, actualitzar dades o informar sobre tràmits. Un cop més, recordem a tot el col·lectiu mutualista que la gestió de totes les nostres prestacions és sempre gratuïta, ja sigui a través de la web o bé per mitjans de contacte oficials.

Dades personals i cobraments

L'ús d'aquests serveis enganyosos condueix a resultats incerts, ja que, d'una banda, no es realitza la gestió sol·licitada i, de l'altra, es cobra per gestions que són d'ús públic i gratuït. Així mateix, des de la Mutualitat reiterem l'advertiment que encarregar aquestes gestions a entitats desconegudes pot comportar l'aportació de dades personals i el seu ús posterior amb finalitats no permeses per l'ordenament, a banda de la pèrdua de diners pagats. Igualment, la informació obtinguda de fonts que no són les oficials dels organismes públics, com és MUFACE, pot portar errors a l'hora de tramitar sol·licituds, per partir de continguts desactualitzats o erronis.

Recomanem, davant de fraus d'aquest tipus comesos sota la falsa aparença de MUFACE, denunciar-ho immediatament a la Policia i als serveis de Consum.

Telèfons enganyosos

Si es contacta amb números de telèfon publicitat aparentment com a propis de MUFACE en pàgines web que no són la de la Mutualitat, números que solen tenir cinc xifres, poden arribar a cobrar tarifes molt altes, de més de 4 euros el minut. Aquests telèfons intenten de vegades derivar automàticament al telèfon 060 i cobrar les seves pròpies tarifes durant tot el temps que dura la connexió. S'adopten mesures per impedir-ho des del servei 060.

Gestions i tràmits de prestacions

A la Mutualitat, com a organisme que gestiona un Règim Especial de Seguretat Social dins de l'SNS, la tramitació de prestacions és sempre gratuïta, tant si es fan presencialment com per via electrònica, llevat de la despesa que pugui suposar l'ús del telèfon o el correu postal .

Així, i posant l'exemple de la targeta sanitària europea, aquest document s'expedeix gratuïtament. Per obtenir-la per via electrònica, les persones mutualistes hauran d'utilitzar la seu electrònica amb Certificat Digital, DNI electrònic, Cl@ve Permanent o CL@ve PIN, o fer-ho a través de l'aplicació per a dispositius mòbils de MUFACE . També es pot fer el tràmit per correu postal.

Així mateix, el certificat provisional substitutori es pot obtenir directament a la Seu Electrònica, amb Certificat digital, DNI electrònic, Cl@ve Permanent o Cl@ve PIN , i també es lliura a l'acte si se sol·licita de manera presencial, sempre amb cita prèvia .

Informació de MUFACE

Per obtenir informació sobre tot allò relacionat amb MUFACE es pot contactar:
* Per a informació general, podeu trucar al 060 i informar-vos amb locucions automàtiques, o accedir a l'Oficina d'Informació a Mutualistes (OIM). També és molt útil el Formulari web de l'Oficina esmentada.
* Per informació sobre prestacions concretes sol·licitades o detall de les mateixes, podeu trucar per telèfon o accedir al correu electrònic dels Serveis Provincials .
* Si necessiteu gestions concretes que no admeten gestió alternativa o que impliquen utilitzar dades personals i sensibles, sol·liciteu cita prèvia al vostre servei Provincial .

Qualsevol altre canal que s'ofereixi per Internet com a propi de MUFACE és fraudulent. La Mutualitat controla i persegueix en la mesura que sigui possible l'ús enganyós dels seus logos i marca corporativa, però a Internet diàriament afloren pàgines que intenten captar clients simulant que es tracta de continguts oficials.

Recordeu que només existeix una pàgina web oficial de la Mutualitat amb informació actualitzada i fidedigna, i és https://www.muface.es