accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
28/09/2021

Tercer Consell General de MUFACE de l'any

Vista general del Consejo General Sep`21

La directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, ha presidit el tercer Consell General de la Mutualitat de 2021, en el qual s'ha informat de l'aprovació dels Concerts sanitaris 2022-2024

Aprovats els Concerts sanitaris 2022-2024

La directora general de MUFACE, Myriam Pallarés ha presidit la reunió de l'tercer Consell General de la Mutualitat de l'exercici actual, en què ha informat de l'aprovació pel Consell de Ministres de la licitació dels dos Concerts que garantiran la cobertura sanitària a través de diferents entitats asseguradores a funcionaris que presten el seu servei a Espanya així com als destinats a 123 països. La quantia total de la contractació arriba als 3.571.000 d'euros.

Modernitzar i millorar el servei

La directora general ha ressaltat la complexitat d'el procés de disseny i aprovació de tots dos concerts, de tal manera que s'adeqüin a la problemàtica situació actual, "en què la pandèmia segueix sent una amenaça real contra la qual tots, poders públics i ciutadans, hem de seguir lluitant ", sense perdre de vista la necessitat que l'acord s'adapti a un escenari pressupostari en què" és necessari un control de la despesa pública", per atendre totes les necessitats sobrevingudes que la pandèmia ha generat. A més de les pautes per afrontar situacions com la provocada per la pandèmia generada per la Covid-19, els acords també contemplen la forma de garantir l'assistència a el nou col·lectiu que aviat s'incorporarà a l'AGE gràcies a les últimes ofertes d'ocupació pública. Actualment, el col·lectiu ascendeix a més de 1.470.000 mutualistes i persones beneficiàries. Aquests concerts suposen, a més, una garantia de suficiència pressupostària amb la incorporació d'una prima incremental que arribarà al 10% en l'últim any de vigència. Amb això es recuperen els nivells de qualitat que demana el col·lectiu.

Campanya de vacunació

Un altre dels punts abordats en la reunió ha estat el de l'evolució del procés de vacunació contra la Covid-19 del col·lectiu de MUFACE. La Mutualitat ha facilitat en tot moment la seva col·laboració amb els serveis públics de salut de les comunitats autònomes. I ha aportat la informació necessària perquè els mutualistes puguin ser citats per a la seva vacunació d'acord amb la priorització definida per al SNS i ha desenvolupat una campanya d'actualització de dades perquè el col·lectiu d'opció concertada pugui ser localitzat correctament i citat per a la seva vacunació.

Pel que fa a el període ordinari de canvi d'entitat corresponent a juny de 2021, la directora general ha ressaltat el reduït nombre de permutes que s'han produït, tan sols 8.871.

Pla Avança i Comptes anuals

El Consell ha estat informat, així mateix, del seguiment d'el Pla Avança de MUFACE 2021-2023, amb l'anàlisi del grau de compliment dels compromisos durant el segon quadrimestre d'aquest exercici. Aquest Pla, que defineix els objectius prioritaris de la Mutualitat fins 2023, suposa una aposta per avançar en el progrés institucional alineada amb l'agenda estratègica del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública. D'altra banda, s'han presentat els comptes anuals de la Mutualitat, un cop aprovats pel Tribunal de Comptes, i s'ha fet entrega als assistents dels exemplars de la Memòria 2020 de MUFACE.

Una altra qüestió que s'ha tractat ha estat la decisió de no tancar, tal com estava previst en un principi, l'oficina delegada de Santiago de Compostel·la, que seguirà atenent, sempre amb cita prèvia, als mutualistes i beneficiaris adscrits a ella.

Premi de Pintura BBVA 2021

Finalment, Myriam Pallarés ha mostrat la seva satisfacció per la convocatòria d'una nova edició del 'Premi de Pintura BBVA 2021 per a mutualistes i treballadors de MUFACE', ja que l'any passat, a causa de la pandèmia, no es va poder celebrar. La directora general ha subratllat que aquesta nova convocatòria suposa un pas endavant "per recobrar la normalitat", dins la qual figura aquesta trobada anual amb l'art que ja s'ha consolidat com un dels premis de referència de l'Administració General de l'Estat.