accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
22/09/2021

Ajudes dentàries i oculars en octubre

El mes d'octubre està habilitat per MUFACE per a la presentació de sol·licituds d'ajudes dentàries i oculars en paper per part de mutualistes jubilats i altres col·lectius. Existeixen diferents canals alternatius per no acudir a les oficines presencialment.

D'interès per a mutualistes jubilats, voluntaris i beneficiaris a títol propi

Després de març, octubre és el segon mes de l'any durant el qual els mutualistes jubilats i altres col·lectius (Mutualistes voluntaris i beneficiaris a títol propi) poden presentar sol·licituds d'ajudes dentàries i oculars a través de diferents vies no electròniques. Es tracta d'una excepció a la regla que regeix per a mutualistes en actiu, que són subjectes obligats a la presentació electrònica.

Per a una major agilitat i un millor servei, les oficines provincials de MUFACE reserven l'atenció presencial per a qüestions urgents de tipus sanitari o que no admeten una altra via de tramitació, i exigeixen, en qualsevol cas, petició de cita prèvia.


Com demanar-les

Els col·lectius citats poden tramitar la sol·licitud d'ajudes dentàries i oculars durant el mes d'octubre  per aquests canals:
##Correu postal: Introduint l'imprès emplenat i les factures i documentació necessària en un sobre dirigit al servei provincial de MUFACE que els correspongui. Poden descarregar l'imprès en aquest enllaç:
##A la seu electrònica de MUFACE, utilitzant Cl@ve, certificat electrònic o DNI electrònic. (Aquest canal està sempre  disponible i és possible presentar sol·licituds  365 dies a l'any, les 24 hores).
##Altres registres: Poden presentar-ho en paper en les oficines d'assistència en matèria de registres  (OIAC): ENLLAÇ  i a través de les altres vies previstes en l'Art. 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Les persones que no puguin descarregar l'imprès, el poden sol·licitar  al seu servei provincial per telèfon o per email i l'hi enviaran per correu postal. En aquest enllaç poden consultar totes les adreces i dades de contacte. En cas de sol·licitar cita prèvia per tramitar aquesta prestació, els lliuraran l'imprès i l'hauran de presentar per correu postal o a través d'una oficina de registre general, per les vies abans esmentades.


Mutualistes obligatoris en actiu

La Mutualitat recorda que des de l'1 de març de 2019, els mutualistes obligatoris en actiu han de presentar les sol·licituds de Prestacions Dentàries i Oculars utilitzant els processos electrònics "Sol·licitud de Prestacions Dentàries" i "Sol·licitud de Prestacions Oculars" de la nostra seu electrònica. Per a això, han d'obtenir certificat digital, DNI electrònic, o la identificació Cl@ve ENLLAÇ.