accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
22/11/2021

Noves oficines de MUFACE a la Zona Franca de Vigo

MUFACE obrirà noves oficines a la Zona Franca de Vigo (Pontevedra), situada al barri de Bouzas. Avui ha tingut lloc l'acte institucional de la signatura de l'arrendament, on han assistit la directora general de la Mutualitat, Myriam Pallarés, i el vicepresident i Delegat de l'Estat al Consorci, David Regades.

El primer pas: Acte institucional de signatura de l'arrendament

El proper 1 de desembre entra en vigor el contracte d'arrendament de la nova seu de MUFACE a Vigo (Pontevedra), segons ha quedat subscrit en un acte institucional que ha tingut lloc avui a les instal·lacions de la Zona Franca. A l'acte institucional de la firma han assistit, com a signants de l'instrument jurídic, Myriam Pallarés Cortón, en la seva condició de directora general de MUFACE, i David Regades Fernández, vicepresident i Delegat de l'Estat al Consorci. També hi han assistit el director provincial de MUFACE a Pontevedra, Ramiro Rodríguez Pego, i el cap de l'Oficina Delegada, Gonzalo Malvido Carracelas.

Myriam Pallarés ha agraït a l'alcalde i al delegat de la Zona Franca la disponibilitat per tancar l'acord i poder comptar amb una seu que allotjarà l'Oficina Delegada i la primera oficina digital deslocalitzada de MUFACE, apostant així per la desconcentració territorial i funcional, i amb per l'accessibilitat, la màxima inclusió i la igualtat d'accés als serveis públics.

Per part seva, David Regades ha manifestat el seu agraïment pel suport “de la ministra, María Jesús Montero, i de l'alcalde, Abel Caballero. Sense el pes polític de tots dos, això no seria possible” i ha destacat el fet que “la primera oficina de Muface descentralitzada d'Espanya s'instal·li a Vigo és una gran notícia. Per a l'Administració del segle XXI, és fonamental l'accessibilitat digital als serveis públics”.

Millores per als mutualistes: un edifici accessible i adaptat a lentorn

Amb aquesta reubicació s'aconsegueix una millora dels serveis de l'Oficina Delegada a Vigo, i, alhora, el local arrendat serà seu de la primera oficina de prestacions automatitzada de MUFACE, salt qualitatiu cap a una Mutualitat digital, que donarà servei a tot el territori nacional i obrirà les portes al gener.

L'obertura de la nova seu de MUFACE per a l'Oficina Delegada oferirà cita prèvia als mutualistes a partir del 20 de desembre després d'uns dies de tancament per trasllat, que es concretaran a la campanya d'informació prevista.

 

El local s'ubica en una planta baixa que està sent condicionada i moblada per la institució arrendadora, de manera que s'aconseguirà una millora considerable de l'atenció presencial, en ser totalment accessible, més lluminosa, i amb òptimes condicions de treball i atenció. MUFACE compartirà amb la Zona Franca de Vigo les instal·lacions d'aquest edifici, inaugurat el 1991 i obra de l'arquitecte Desiderio Pernas Martínez.

Està dissenyat amb amplis finestrals per aprofitar les vistes a la ria de Vigo i l´entrada de llum natural. També es caracteritza per la seva adaptació a l'entorn, amb un disseny similar als magatzems propers. Al voltant de l'edifici es desenvolupa el parc empresarial de Bouzas, i per desplaçar-se fins al lloc hi ha diverses línies d'autobús sense problemes d'aparcament per a vehicles particulars.

MUFACE continuarà informant sobre el trasllat de l'Oficina Delegada, de manera que es desenvoluparà una campanya informativa destinada als mutualistes de la província, i sobre la futura oficina deslocalitzada de MUFACE. Ambdues actuacions s'inscriuen a les línies estratègiques del Pla MUFACE Avanza 2021-2023, sempre amb l'afany de millorar el servei a totes les persones.