accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
24/03/2021

Es reprèn l'administració de vacunes amb AstraZeneca

A partir d'avui, 24 de març, es reprèn l'administració de la vacuna contra el coronavirus desenvolupada per AstraZeneca, d'acord amb la decisió adoptada pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS). La mesura afecta a col·lectius essencials de MUFACE i a grups d'edat de fins a 65 anys.

Afecta a col·lectius essencials de MUFACE i a grups d'edat fins a 65 anys

L'administració de la vacuna desenvolupada per AstraZeneca es reprèn a partir d'avui, 24 de març, després de la decisió adoptada dilluns passat 22 , pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS).  La mesura es pren d'acord amb el dictàmen de la Comissió de Salut Pública i les conclusions del Comitè per a l'Avaluació de Riscos en Farmacovigilància Europeu (PRAC). A més, el Ministeri de Sanitat ha anunciat que s'amplia el límit d'utilització d'aquesta vacuna fins als 65 anys, d'acord amb aquestes conclusions.

Col·lectius essencials de MUFACE

La mesura afecta a col·lectius essencials de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE), com a docents de Primària i Secundària,  Policia i funcionaris de Presons, així com a mutualistes compresos en el tram d'edat, la vacunació de la qual, amb AstraZeneca es considera viable, i es valorarà la seva administració a altres col·lectius com els grups d'alt risc que fins ara no han iniciat el seu procés dins de l'Estratègia

És recomanable llegir la informació a la ciutadania de l'Agència Espanyola del Medicament en aquest enllaç.

Planificació de les CCAA

MUFACE recorda que en la campanya integral de vacunació que s'està duent a terme a Espanya, la funció de la Mutualitat es limita  a col·laborar amb les autoritats de salut pública, proporcionant les dades del col·lectiu. La planificació i cites per a vacunació es realitzen per cada comunitat autònoma d'acord amb l'Estratègia de vacunació general.

Les comunitats autònomes, conforme a la decisió adoptada, reprendran l'administració de la vacuna AstraZeneca segons la seva pròpia planificació, sempre dins de l'Estratègia citada.