accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
01/03/2021

Novetats en la prestació per part múltiple

Les prestacions per part múltiple es tramitaran, a partir d'avui, per mitjans exclusivament electrònics. Així ho recull la Instrucció de 26 de febrer de 2021 de MUFACE que també aporta, com a novetats, la regulació dels períodes de descans i la simplificació de tràmits.

Digitalització plena i regulació de permisos

Avui entra en vigor la nova Instrucció de 26 de febrer de 2021, relativa al règim de prestacions econòmiques en els casos de part múltiple i assimilats , que a partir d'ara es converteixen en les primeres prestacions de la Mutualitat tramitades al cent per cent com a veritable expedient electrònic.

A més de la plena tramitació digital, la mesura de millora inclou al temps la desaparició de l'opció que permetia presentar les sol·licituds en paper. A partir d'ara, els interessats hauran de presentar la sol·licitud i la documentació pertinent a través de la Seu Electrònica de MUFACE https://sede.muface.gob.es/

La sol·licitud es pot fer amb la identificació Cl@ve, certificat electrònic o DNI electrònic.

Aquest nou avanç s'emmarca dins de l'estratègia de transformació digital de la Mutualitat. cal destacar que, igual que va passar al març de 2019  amb les prestacions dentàries i oculars, s'ha fet ús de l'art. 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, per determinar que les persones sol·licitants d'ajudes siguin subjectes obligats al tràmit electrònic.

Períodes de descans

Una altra de les novetats de la Instrucció és la  regulació dels períodes de descans per cura del menor. Aquests períodes seran de la mateixa durada per a tots dos progenitors i obligatòries les primeres sis setmanes.  Desapareix també la possibilitat de cessió de part del període entre ells.

Menys tràmits

Així mateix, des de la plena entrada en vigor del RD 6/2019, que va ampliar el permís de paternitat a 16 setmanes des de l'1 de gener de 2021, s'ha simplificat la gestió d'aquesta prestació, eliminant la documentació a aportar pel  mutualista.

A partir d'avui, se suprimeixen els certificats dels òrgans de personal relatius al gaudi del període de descans i de cessió d'aquest període, així com la declaració del o la sol·licitant sobre incompatibilitats amb ajudes d'altres règims, que es recaptarà directament pels serveis provincials de MUFACE.

Amb això, es compleix amb l'obligació legal de no exigir documents a l'interessat que ja obrin en poder de l'administració, i l'única documentació a presentar serà la relativa al naixement o adopció i, si escau,  els certificats de discapacitat.

Un objectiu estratègic

Amb la digitalització plena d'aquesta prestació es fa un pas essencial per al compliment d'un dels objectius principals del Plan MUFACE Avanza 2021-2023 en el que a simplificació i reducció de tràmits es refereix, i, sobretot, en termes de servei al ciutadà, facilitant la vida als pares i mares mutualistes.