accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
30/06/2021

Victor Francos presideix el Consell General de MUFACE de juny

El secretari d'Estat de Política Territorial i Funció Pública, Víctor Francos, ha presidit el segon Consell General d'aquest exercici, al costat de la directora general de la Mutualitat, Myriam Pallarés. En la reunió s'ha aprovat la Memòria 2020 i el projecte del nou Estatut de l'Organisme Autònom de MUFACE.

Aprovada la Memòria 2020 de la Mutualitat

El secretari d'Estat de Política Territorial i Funció Pública, Víctor Francos, ha presidit el segon Consell General de MUFACE de 2021 al costat de la directora general de la Mutualitat, Myriam Pallarés. La reunió, celebrada ahir a la seu central de la Mutualitat, va ser presencial amb suport telemàtic, per preservar les mesures sanitàries de seguretat.

El secretari d'Estat ha mostrat la fortalesa de MUFACE, “organisme que assegura als mutualistes l'accés a les prestacions sanitàries i farmacèutiques en les mateixes condicions que la resta del Sistema Nacional de Salut i que facilita les prestacions socials al col·lectiu”. En la seva al·locució, Francos ha incidit en la importància de la gestió sanitària de la Mutualitat: “MUFACE és la defensa del públic”.


Memòria 2020

La Memòria 2020 de MUFACE, presentada per a la seva aprovació pel Consell, resumeix, segons Víctor Francos, “l'enorme esforç realitzat pels treballadors de la Mutualitat durant aquest any tan difícil per a tots, tant en el plànol personal com en el laboral, garantint en tot moment que l'atenció als mutualistes es seguís prestant amb les majors garanties”.

Juntament amb la Memòria s'ha presentat també el document amb les 92 mesures adoptades per la Mutualitat durant el passat exercici per fer front a la crítica situació generada per la pandèmia de Covid-19.

Així mateix, s'ha informat al Consell sobre la bona marxa de la campanya de vacunació contra el coronavirus, de la qual el secretari d'Estat ha destacat la important labor realitzada per la Mutualitat, “traslladant a les autoritats sanitàries de tots els territoris la informació necessària perquè els mutualistes puguin ser citats per a la seva vacunació conforme a la priorització definida per al Servei Nacional de Salut”.

En aquest sentit, Francos ha valorat positivament “la campanya d'actualització de dades realitzada per la Mutualitat perquè el col·lectiu d'opció concertada pugui ser localitzat i convocat per a la seva vacunació”.


Seguiment del Pla MUFACE Avanza

Un altre dels temes abordats en la reunió ha estat el del nou pla estratègic de MUFACE per als anys 2021-2023, del que es preveu fer un seguiment quadrimestral per poder analitzar el grau de compliment de tots els compromisos.

Dins del Pla està prevista l'aprovació del nou Estatut de l'Organisme Autònom de MUFACE, el projecte del qual va obtenir ahir la conformitat del Consell General. Amb l'Estatut es pretén adaptar la norma organitzativa de la Mutualitat a les noves lleis administratives i a les noves realitats de gestió i funcionament de l'organisme.