accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
19/02/2021

Vacuna Covid-19: campanya d'actualització de dades

MUFACE ha engegat una campanya d'actualització de dades de tots els seus mutualistes i beneficiaris. L'objectiu és el compliment rigorós de l'Estratègia de vacunació contra la Covid-19, segons les pautes marcades pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Cada SPS autonòmic marcarà les pautes de vacunació

La Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE) ha engegat una campanya d'actualització de dades de mutualistes per a una major eficàcia en l'administració de les vacunes.

S'estan enviant correus electrònics massius a tots els mutualistes i cartes per correu ordinari als mutualistes majors de 64 anys, població diana dels grups d'edat marcats en l'estratègia.

Canals d'informació

La necessitat d'actualització de les dades bàsiques de contacte, si aquests han canviat, també s'explica en el compte de Twitter @mufaceoficial, en els serveis del 060 i en l'apartat Vacunació Covid-19 de la pàgina web de MUFACE.

Així mateix, s'ha creat un imprès més senzill per a aquelles persones que no poden accedir a canviar les seves dades a través de la seu electrònica, perquè ho enviïn per correu ordinari al seu servei provincial o oficina delegada.

Tant els serveis provincials com a centrals de  MUFACE han donat prioritat a la campanya d'actuacions de salut pública necessàries per a la protecció i vigilància epidemiològica, preservant així la salut dels mutualistes i de la ciutadania en el seu conjunt.

Vacunació d'acord amb l'establert pel Consell Interterritorial

La campanya de vacunació enfront de la Covid-19 segueix el seu curs d'acord amb les fases decidides en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS). Els serveis públics de salut de les diferents comunitats autònomes són els encarregats d'anar administrant les dosis als grups preferents segons la “Estratègia de vacunació establerta, les actualitzacions de la qual poden veure's a la pàgina web del Govern d'Espanya www.vacunacovid.gob.es .

Prioritaries les persones més grans de 80 anys

Els mutualistes de MUFACE estan sent vacunats, com tots els ciutadans, d'acord amb els grups establerts pel CISNS. La segona fase s'ha concretat a assignar prioritat a determinats grups, sent prioritari el grup d'edat de persones més grans de 80 anys, que comencen ja a ser vacunades. En la Mutualitat, aquest grup ho integren  83.444 persones. S'ha de tenir en compte, no obstant això, que la vacuna dels diferents grups ja definits s'anirà organitzant per cada servei públic de salut d'acord amb les remeses i tipus de vacunes.

A més, per ser col·lectius de gran pes en l'àmbit MUFACE, destaquem que en el Grup 3B es troben les persones en actiu  que presten servei en Institucions Penitenciàries, conforme el risc d'exposició de l'activitat laboral i la possibilitat d'adoptar les mesures de protecció adequades.

En el Grup 6, “Col·lectius en actiu amb una funció essencial per a la societat”, es troben les  Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, Emergències i Forces Armades (6A),  docents i personal d'educació infantil i necessitats educatives especials, incloent tant docents com altres professionals que atenen a l'alumnat (6B) i finalment els docents i personal d'educació primària i secundària (6C).


Col·laboració amb les autoritats sanitàries

MUFACE no té competències en matèria de salut pública, que corresponen a les autoritats de Salut Pública, tant estatal com a autonòmiques. No obstant això, la Mutualitat està col·laborant activament en el procés, tal com dicta la Llei 33/ 2011 de 4 d'octubre General de Salut Pública, integrant les dades d'identificació i contacte dels mutualistes d'entitat concertada amb els serveis públics de salut, a fi que les citacions que facin aquests últims siguin efectives. Totes les dades necessàries han estat ja enviades a les comunitats autònomes, amb total respecte a la normativa de protecció de dades.