accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
08/01/2021

MUFACE trasllada la seva seu a Bilbao

El Servei Provincial de Bizkaia trasllada la seva seu a l'icònic edifici de l'antiga Duana de Bilbao, recentment rehabilitat. A partir del 18 de gener, els mutualistes de Bizkaia hi podran realitzar les gestions pertinents sol·licitant cita prèvia.

L'antiga Duana acollirà al Servei Provincial

El 18 de gener, el Servei Provincial de Bizkaia estrenarà nova seu a l'edifici de l'antiga Duana, un dels més emblemàtics de Bilbao, recentment rehabilitat. La nova seu de MUFACE –a escassos metres de la qual ja estaba prestant el servei des de 1981- se suma així a altres dependències de l'Administració General de l'Estat que també s'han traslladat a aquest històric immoble del carrer Barroeta Aldamar, núm. 1, que ocupa una parcel·la de 2.781 metros quadrats i té tres plantes amb 3.000 metros quadrats útils. Totes les oficines compten amb unes condicions òptimes d'accessibilitat i s'ha millorat clarament la imatge i l'ergonomia d'aquestes. La seu de la Mutualitat es troba en la segona planta.

Altres departaments

A més de MUFACE, també presten els seus serveis els departaments d'Estrangeria, FOGASA, Sanitat, Telecomunicacions, Costes i la DGT, entre d'altres, convertint-se d'aquesta manera l'edifici de l'antiga Duana en una “gran finestreta” de l'Administració General de l'Estat, tal com va assenyalar fa unes setmanes el delegat del Govern, Denis Itxaso.

Els 15.988 mutualistes de Bizkaia podran realitzar a la nova seu de MUFACE, sempre sol·licitant cita prèvia, tots aquells tràmits que no es poden gestionar per altres canals. Com és habitual, solament s'atendran sense cita les urgències d'assistència sanitària. Està previst que, a partir de març, Bizkaia se sumi al sistema de cita prèvia a través del telèfon 060 i Seu Electrònica. Fins llavors, es pot sol·licitar a través del correu electrònic del Servei Provincial o ben trucant per telèfon. L'antiga seu, situada al carrer Ledesma, tancarà definitivament les seves portes divendres que ve, 15 de gener.

Un edifici icònic

L'edifici de l'antiga Duana de Bilbao, les obres de millora de la qual es van iniciar a mitjans de 2016, compta amb 8.100 metros quadrats construïts rehabilitats. L'actuació va tenir vocació de transformació per generar un espai fluid i obert. Construït en 1.890, la seva història i activitat van ser paral·leles a la de l'activitat portuària dels molls interiors de la ria. Forma part del patrimoni arquitectònic de la ciutat. Amb la seva remodelació, guanyen Bilbao i la  ciutadania.

A partir del 18 de gener, el Servei Provincial de MUFACE rebrà  amb el mateix esperit de servei i afecte a tot el seu col·lectiu a la nova seu.