accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
17/12/2021

Canvi d'entitat al gener de 2022

Cambio de entidad en enero 2022

Durant tot gener de 2022, els mutualistes que així ho desitgin poden sol·licitar el canvi d'entitat a què estiguin adscrits. El període de canvi ordinari de juny ja no està contemplat al nou Concert 2022-2024

Se suprimeix la permuta ordinària de juny

A partir de l'1 de gener, i durant tot el mes, les persones mutualistes que així ho desitgin poden sol·licitar el canvi d'entitat sanitària, tant si estan adscrites als serveis públics de salut com a les entitats asseguradores incloses al nou Concert d'Assistència Sanitària per a 2022-2024. Per realitzar una elecció informada, també a partir de l'1 de gener podran veure l'oferta de les diferents entitats que resultin ser adjudicatàries del concert a la secció de la pàgina web, Troba el teu Metge .

Únic període de canvi

Aquest nou Concert, l'entrada en vigor del qual tindrà lloc el mateix 1 de gener de 2022, contempla com a principal novetat en aquest aspecte la tornada al període únic de canvi d'entitat, quedant suprimida la permuta de juny, tal i com permetia el Concert 2021-2022 .

La possibilitat de canvi extraordinari per les causes taxades previstes al Concert continuarà en les mateixes condicions, amb la mateixa regulació, tal com apareix a la informació de la pàgina web de MUFACE

Igualatori de Cantàbria: canvi forçós

Una altra de les novetats del Concert Sanitari 2022-2024 és que en aquesta convocatòria no s'ha presentat l'Igualatori de Cantàbria. Per aquest motiu, les persones mutualistes que havien triat aquesta entitat, que són en total 4.859 titulars, han de triar alguna altra entre les que resultin ser adjudicatàries definitives. Tots els mutualistes afectats han rebut un correu o una carta de MUFACE explicant com fer el canvi, que també s'haurà de tramitar entre l'1 i el 31 de gener. El canvi que facin es farà efectiu l'1 de febrer i durant tot el mes de gener tenen garantit el servei d'Igualatori de Cantàbria.

Pel que fa a la recepta electrònica, podrà ser activada per aquests mutualistes a partir de l'1 de febrer.

Elecció responsable

Per a una elecció responsable, l'oferta dels serveis de salut públics i els catàlegs de serveis mèdics i sanitaris d'entitats concertades contemplats al nou Concert 2022-2024 es podrà consultar a la pàgina “Troba el teu metge” del web de MUFACE a partir de l´1 de gener.

Així mateix, a l'apartat Canvi d'entitat sanitària de la pàgina web s'ofereix informació detallada per realitzar la gestió més còmodament i sense desplaçaments, ja sigui a través de la seu electrònica, amb Cl@ve concertada o Cl@ve PIN, certificat electrònic o DNI electrònic. Si no es realitza per mitjans electrònics, cal fer-ho per correu postal o a través d'altres registres, utilitzant el formulari que apareix a la pàgina esmentada.

Pedra angular del model

La lliure elecció d'entitat és la pedra angular sobre la qual pivota el model MUFACE, perquè hi descansa l'essència de la Mutualitat com a exemple de col·laboració public-privada. Passat el termini de canvi, s'oferiran dades comparatives de les sol·licituds realitzades a l'empara del nou Concert, el detall del qual el podran saber els mutualistes en el moment en què l'adjudicació a entitats sigui definitiva.