accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
02/10/2020

MUFACE garanteix la vacuna de la grip

La Mutualitat surt al pas de les notícies confuses sobre la campanya de vacunació de la grip 2020-2021 i recorda a tots els seus mutualistes que el sistema garanteix el compliment del calendari comú vigent des de 2018

Cada entitat ha d'informar als mutualistes

La campanya de vacunació de la grip 2020-2021 es desenvoluparà en el marc de l'actual pandèmia de Covid-19. Per evitar notícies confuses sobre aquesta campanya de vacunació, MUFACE recorda als mutualistes que el sistema garanteix el compliment del calendari comú vigent des de 2018.

Aquest any, la compra de vacunes s'ha realitzat  de manera centralitzada des del Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes. El subministrament de les dosis necessàries de vacunes en la campanya de grip, que començarà pròximament, està assegurat tant per als mutualistes d'opció pública com pels d'entitat concertada. L'accés a aquestes vacunes serà, com en la campanya anterior, a través dels centres de vacunació, públics o concertats, segons la cobertura del mutualista. L'accés a través d'oficines de farmàcia estarà limitat en haver-hi un subministrament restringit.

Grups de risc

En el cas de la vacuna contra la grip, els mutualistes d'opció Pública (INSS) hauran de contactar amb el seu metge o centre de salut. Els  mutualistes adscrits a alguna de les entitats concertades – Asisa, DKV, SegurCaixaAdeslas i Igualatorio de Cantàbria-  hauran de contactar amb el seu centre de referència, i serà el facultatiu corresponent qui prescrigui l'administració de la vacuna als pacients inclosos en els grups de risc. S'ha de tenir en compte que és necessari un informe del facultatiu per a persones de risc que no siguin majors de 65 anys.

Cada entitat ha d'informar als mutualistes sobre el calendari, centres i horaris en els quals es durà a terme la vacunació, disposant dels mitjans necessaris per executar els programes preventius inclosos en la Cartera de Serveis.

Per a qualsevol dubte, poden trucar a la seva entitat , i també al  seu servei provincial , o bé consultar a través del Formulari d'Atenció al Mutualista, en la pròpia web ENLLAÇ o a través de l'App Mòbil MUFACE .