accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
04/05/2020

MUFACE llança la recepta electrònica concertada

La recepta electrònica concertada de MUFACE ja és una realitat. Els mutualistes adscrits a entitats concertades de Cantàbria es beneficien ja de la prescripció electrònica de medicaments, una mesura pionera de la Mutualitat en l'àmbit públic-privat.

Cantàbria és la primera a utilitzar-la

Els 14.557 mutualistes de Cantàbria adscrits a les entitats concertades seran els primers a beneficiar-se de la recepta electrònica concertada engegada per MUFACE.

Des d'aquest dilluns, 4 de maig, després d'un intens treball d'execució del Pla d'Impuls 2017-2020, ja s'aplica en la comunitat càntabra el denominat Sistema de Recepta Electrònica de MUFACE (SIREM), i gradualment s'anirà implantant per les altres entitats concertades.

Un projecte pioner

La Mutualitat és pionera a Espanya en la implantació de la recepta electrònica en un àmbit de col·laboració públic-privada. cal destacar la singularitat i la complexitat del projecte, que suposa un veritable canvi de cultura en el qual el valor compartit és la millora contínua, per a benefici de tots els mutualistes.

SIREM és una aplicació accessible des de qualsevol navegador que permet als metges de les diferents entitats asseguradores incloses en el concert sanitari subscrit amb la Mutualitat, la prescripció electrònica de tractaments farmacològics als mutualistes d'opció concertada. En una primera fase, SIREM solament serà utilitzat pels metges del Igualatorio Cantàbria (IC). En un primer moment conviurà la recepta en paper amb la recepta electrònica.

Com identificar-se

El sistema d'identificació dels mutualistes, tant en el metge com en la farmàcia, es realitza amb l'anomenat CIP-SNS (Codi d'Identificació Personal del Sistema Nacional de Salut), que apareix imprès en la targeta de cada entitat sanitària. Per a la dispensació dels medicaments, SIREM es connecta amb mitjans totalment segurs amb els sistemes de qualsevol farmàcia a nivell nacional gràcies a la seva integració en Nodofarma, la plataforma que dona suport electrònic a la xarxa de farmàcies españolas. El sistema s'ha posat a la disposició de les entitats concertades.

En el desenvolupament de SIREM han participat, a més de l'equip directiu i tècnic de MUFACE (Unitat Informàtica), la Secretaria General d'Administració Digital, el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF), l'Organització Mèdica Col·legial (OCM) i les entitats concertades, principalment l'Igualatorio Cantàbria.

Recepta electrònica pública: entra Navarra

Pel que fa als mutualistes adscrits al Servei Públic de Salut, els 8.061 titulars i beneficiaris residents a Navarra que reben assistència sanitària a través del Servicio Navarro de Salud-Osasunbidea, ja poden fer ús des d'avui de la recepta electrònica.

Amb aquesta incorporació,  ja  són 14 les comunitats autònomes en les quals els mutualistes d'opció pública es beneficien de la prescripció no presencial de receptes. Andalusia també inicia avui el seu pilot per a la implantació de recepta electrònica dels mutualistes d'opció pública i a Castella-la Manxa la seva implantació és imminent.

Compromís complert

Amb aquests importants avanços, MUFACE segueix treballant en les dos vessants, pública i concertada, per ampliar aquestes mesures a la resta dels mutualistes. El de recepta electrònica és el projecte estrella del Pla d'Impuls 2017-2020 de la Mutualitat, els objectius estratègics del qual són millorar el servei prestat als mutualistes i modernitzar la gestió interna de l'organisme. L'execució del Pla s'està accelerant durant l'estat d'alarma gràcies a aquest impuls estratègic i a un intens esforç, anterior i present, pel benestar de tots els mutualistes.