accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
06/03/2020

Dones en MUFACE, una Mutualitat igualitària

La directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, felicita en una carta oberta a totes les funcionàries amb motiu del Dia Internacional de la Dona. La Mutualitat té 825.893 raons per vestir-se de morat.

Carta oberta de la directora general, Myriam Pallarés

El 8 de març, cada any, se celebra el Dia Internacional de la Dona. Aquesta jornada commemora la lluita mundial per la igualtat de dones i homes. Avui MUFACE se suma a la felicitació col·lectiva i institucional, molt especialment perquè és un organisme públic adscrit al Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, dirigit per Carolina Darias, en el qual les dones són majoria.

En la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat treballen 484 dones, que suposen el 60,96% del personal de la Mutualitat. En els serveis provincials treballen 380 d'aquestes dones, que suposen un 60,70%, i el 51% dels serveis provincials els dirigeixen dones. Actualment, la Direcció general, les Direccions de Departament, i la Secretaria General estan ocupades al 100 % per dones.

Anem a més

Aquestes dades reflecteixen l'evolució creixent de l'ocupació femenina en la funció pública, des d'un punt de vista quantitatiu, i, des d'un punt de vista qualitatiu, evidencien que la vocació de servei públic i l'excel·lència professional fa molts anys que, en l'Administració General de l'Estat, no coneixen distinció de gènere.

Quant al col·lectiu total protegit per MUFACE,  a 1 de març de 2020, són 1.485.817 persones, entre mutualistes i beneficiaris, dels quals  825.893 són dones, un 55,58%. Entrant aquí  pot veure una taula del col·lectiu (mutualistes i persones beneficiàries) dividit per províncies, dones i homes.

Professores, policies...

En el col·lectiu femení de MUFACE existeixen segments tan importants per als fets vitals dels ciutadans, seguretat i educació,  com són les professores de primària (mestres) i secundària, que suposen 376.579 mutualistes o les policies nacionals, que ja són 12.003

Queden millores per fer atenent a diferents vectors, com la violència de gènere  i altres camps no explorats, però la Mutualitat ha implantat mesures que permeten als seus empleats i empleades temps de conciliació o obtenir una acció social digna. A més, propugna i exercita  el respecte a ultrança del principi constitucional d'igualtat  entre homes i dones a l'hora de dissenyar prestacions, sense perjudici de l'atenció especial a col·lectius vulnerables, entre els quals per raons socioeconòmiques hi sol haver més dones.

No ens quedem, llavors, en tenyir de morat el nostre portal web: Igualtat en MUFACE en l'aplicació de les seves normes, en el disseny de prestacions  i en la seva política de personal. Avui, dia 8 de març de 2020, MUFACE vol evidenciar i fer visible aquesta majoria de dones en tots els seus àmbits.

Gràcies a totes. Mutualistes i empleades públiques, felicitats.