accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
15/07/2020

Ajudes sociosanitàries de MUFACE per a 2020

Ja estan convocades les ajudes sociosanitàries de MUFACE. Incorporen modificacions per facilitar gestions als mutualistes.

Novetats en la tramitació d'algunes gestions

La convocatòria d'ajudes de protecció sociosanitària de MUFACE para 2020 ja està en marxa. El Butlletí Oficial de l'Estat publica avui la Resolució de 7 de juliol de 2020 de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat per la qual es convoca la concessió d'aquestes ajudes. Com a novetat, s'incorporen modificacions tant en el procediment de sol·licitud com en el de concessió d'algunes d'elles, a fi de facilitar les seves gestions als mutualistes que precisen aquestes ajudes.

En concret, s'han revisat dos dels programes més utilitzats: el referit a facilitar l'autonomia personal, en la modalitat de “Manteniment i potenciació de la capacitat residual”, i el programa per a compra de productes alimentaris especials per a pacients celíacs, ja que es tracta d'ajudes la necessitat de les quals es  perllonga en el temps.

Sol·licitud de continuïtat

Així, el canvi en aquests dos programes es refereix a l'anomenada “Sol·licitud de continuïtat” de les ajudes concedides en 2019, a la qual podran accedir aquells mutualistes que continuïn reunint els mateixos requisits i mantinguin les mateixes circumstàncies per les quals els van concedir aquesta prestació l'any passat.

Els Serveis Provincials, actuant d'ofici, i una vegada verificades les dades del mutualista, enviaran a l'interessat al que li correspongui aquesta ajuda el corresponent imprès perquè ho enviï a la seva oficina, una vegada signat, per correu postal o ben confirmant la sol·licitud a través de la seu electrònica de la Mutualitat. Amb aquesta mesura, MUFACE preveu evitar els desplaçaments a les seves oficines de molts mutualistes que ara podran accedir fàcilment  a les ajudes de 2020 als dos programes citats amb només  confirmant la “sol·licitud de continuïtat”.

En la resta de les ajudes, així com les de nova adjudicació dels referits programes, les sol·licituds es podran presentar en els corresponents serveis provincials sol·licitant cita prèvia, per correu postal o a través del registre Electrònic Comú (REC), en aquest cas amb certificat digital o DNI electrònic.

Set programes

Com a línia general de la convocatòria, MUFACE segueix mantenint vigents set programes d'ajudes de protecció sociosanitària, que atenen a malalts oncològics, celíacs, psiquiàtrics, persones drogodependents, o bé faciliten mitjans econòmics per millorar  estades temporals en residències assistides, per prolongació d'efectes per a persones en situació de dependència, així com el ja citat d'ajudes per facilitar l'autonomia personal.

La consignació pressupostària per 2020 és de 7.987.000 euros, la mateixa que en 2019. En 2019, 5.976 mutualistes es van beneficiar d'aquest tipus d'ajudes. Les tres més sol·licitades en l'exercici anterior van ser les ajudes a celíacs, les destinades a  malalts oncològics i les de manteniment i potenciació de la capacitat residual.

La Mutualitat ha retardat la convocatòria de les ajudes de protecció sociosanitària a causa de l'estat d'alarma, i les sol·licituds, en tots els casos, es podran presentar, des de demà, 16 de juliol, fins al 31 de desembre de 2020 inclusivament.

Més informació i impresos, des de demà, a la pàgina web de MUFACE: https://www.muface.es/muface_home/prestaciones/ayudas-proteccion-sociosanitaria.html