accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
10/01/2020

Canvi d'entitat el 2020: primera ocasió

Els mutualistes que ho desitgin poden realitzar el canvi ordinari d'entitat sanitària durant tot el mes de gener. Aquesta és la primera ocasió de fer-ho en 2020. El següent període de canvi tindrà lloc al juny.

Es pot sol·licitar fins al 31 de gener

Durant tot el mes de gener, els mutualistes que així ho desitgin poden realitzar el canvi ordinari d'entitat mèdica, tant si estan adscrits als serveis públics de salut com a les entitats asseguradores incloses en el Concert d'Assistència Sanitària per 2020-2021, recentment aprovat i vigent des de l'1 de gener. El següent període de canvi ordinari tindrà lloc al juny de 2020 i solament s'admetrà una sol·licitud de canvi per cada període dels indicats.

Elecció responsable

Per a una elecció responsable, l'oferta dels serveis de salut públics i els catàlegs de serveis mèdics i sanitaris d'entitats concertades ja actualitzats d'acord amb els termes del Concert 2020-2021,  es pot consultar la pàgina  “Troba el teu metge” de la web de MUFACE.

Així mateix, a l'apartat Canvi d'entitat sanitària de la pàgina web s'ofereix informació detallada per realitzar la gestió més còmodament i sense desplaçaments, ja sigui a través de la seu electrònica, amb Cl@ve concertada o Cl@ve PIN, certificat electrònic o DNI electrònic, en  les oficines de la Mutualitat o per correu postal.

Estabilitat del model

El sistema de doble període ordinari de canvi d'entitat es va engegar al gener de 2018, tal com es recollia en el llavors vigent  Concert Sanitari. Així, en 2017 es van tramitar 34.940 canvis d'entitat, mentre que en 2018 van ser 58.789 mutualistes els que ho van sol·licitar, enfront de 38.815 en 2019, sumant en tots dos casos els canvis de gener i juny. Els canvis gestionats electrònicament pels mutualistes han suposat en 2019 un 18,75% del total en aquest exercici, enfront d'un 7,28 % de gestions electròniques dos anys abans, en 2017. Les xifres resultants d'aquests canvis posen de manifest, una vegada més, l'estabilitat del model MUFACE i la seva evolució constant per adaptar-se als canvis de la societat.