accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
06/04/2020

MUFACE flexibilitza el sistema de receptes

MUFACE ha flexibilitzat el sistema de dispensació de receptes en paper mentre duri l'estat d'alarma, després d'aconseguir acords amb diferents comunitats autònomes i els farmacèutics. S'intenten evitar desplaçaments innecessaris al metge o al centre de salut.

Nous acords amb CCAA i entitats concertades

La dispensació de receptes en paper en l'àmbit MUFACE es flexibilitzarà, en tots els casos en què sigui possible, per evitar desplaçaments al metge o al centre de salut mentre duri l'estat d'alarma. Les restriccions a la mobilitat aprovades pel Govern han fet imprescindible la cerca de solucions multilaterals tant per part de MUFACE com per les diferents comunitats autònomes, les entitats concertades i el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics. Un esforç en el qual també està totalment involucrada la Secretaria General d'Administració Digital.

Es tracta d'un esforç complexe, ja que afecta a diferents estaments i organismes públics i privats, però la crisi sanitària ha posat de manifest la inajornable necessitat d'implantació de la recepta electrònica per a tot el col·lectiu de MUFACE.

Acords

En aquests dies s'han aconseguit diversos acords per accelerar la implantació de la recepta electrònica alla on sigui possible, i també s'han articulat solucions alternatives per intentar solucionar els inconvenients d'haver d'acudir al metge per obtenir la prescripció oficial en ple estat d'alarma, amb el risc afegit que també suporten els professionals sanitaris. Aquestes mesures, que entraran en vigor durant el mes d'abril poden beneficiar a gran part del col·lectiu de MUFACE, tant d'opció pública com a privada..


Mutualistes d'opció pública

La recepta electrònica per a mutualistes adscrits al SNS funciona actualment a Cantàbria, Aragó, Astúries i Extremadura.

En altres CCAA s'està treballant durament per desenvolupar sistemes temporals que permetin estendre la prescripció mèdica no presencial als mutualistes i evitar la freqüentació de consultes i centres mèdics.

En aquest supòsit es troben la Comunitat Valenciana, Galícia, Illes Balears i Madrid, així com altres CCAA que ja tenien molt avançada la implantació de la recepta electrònica pública, i han cercat amb MUFACE solucionis provisionals alternatives a la mateixa, que s'engeguen a principi d'abril.

A la Comunitat Valenciana la prescripció no presencial per a mutualistes d'opció pública funciona des del 28 de març, i el 6 d'abril s'engega a Illes Balears,  Galícia i Madrid.

Castella i Lleó, per la seva banda,  ultima un acord amb MUFACE per permetre que els mutualistes, inclosos els de conveni rural,  obtinguin receptes en paper i puguin adquirir els seus medicaments en la farmàcia, sense necessitat de veure al facultatiu. És a dir, sense consulta mèdica presencial.

Per donar cobertura a la dispensació en farmàcies en aquests casos ha estat necessari l'acord entre MUFACE i el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics en el si de la Comissió Central de Farmàcia de MUFACE.

Aquestes mesures excepcionals es podran aplicar mentre segueixi activat l'estat d'alarma, evitant així el desplaçament del mutualista al seu metge o, si escau, al centre de salut.

En tots els casos, els mutualistes han de contactar amb el seu servei públic de salut, que els informarà sobre el procediment a seguir.


Mutualistes d'opció privada

MUFACE i les entitats concertades –Asisa, SegurCaixa Adeslas, DKV i Igualatorio Cantàbria- segueixen endavant amb el seu projecte de recepta electrònica basada en el desenvolupament realitzat per MUFACE, denominada SIREM.

En aquest moment, davant la restricció legal de mobilitat provocada per la crisi sanitària i l'estat d'alarma, s'han redoblat els esforços per permetre també als mutualistes d'aquesta opció no desplaçar-se a la consulta del seu metge per rebre la seva prescripció. S'han realitzat importants avenços en aquest període de temps i  està prevista l'entrada en funcionament d'aquest sistema en els propers dies.

La informació detallada de com procedir es podrà consultar a la web de cada entitat concertada.

Es pot trobar un resum d'informació actualitzada a la nostra web, vegi aquest enllaç sobre recepta electrònica i el nostre apartat d'informació sobre Coronavirus per a mutualistes , i segueixi, si utilitza xarxes socials, el nostre compte de Twitter @mufaceoficial.

MUFACE agraeix la comprensió de tots els seus mutualistes davant aquesta crisi sanitària a la qual estem fent front amb tots els mitjans disponibles, i sempre buscant el millor per al col·lectiu. Aquesta serà sens dubte una de les moltes lliçons apreses de la crisi sanitària: és imprescindible accelerar la implantació del projecte de recepta electrònica en les seves dos vessants.