accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
26/11/2019

Reunió de treball dels directors provincials

El secretari d'Estat de Funció Pública, José Antonio Benedicto, ha inaugurat la reunió semestral dels directors provincials de MUFACE a la seu de l'INAP. La consolidació del procés de modernització de la Mutualitat i el nou concert sanitari centren les jornades.

Es consolida la transformació de la Mutualitat

El secretari d'Estat de Funció Pública, José Antonio Benedicto, ha inaugurat la reunió semestral de directors provincials de MUFACE, celebrada a la seu de l'Institut Nacional d'Administració Pública (INAP) els dies 26 i 27 de novembre, que ha estat centrada en el procés  de modernització de la Mutualitat i el paper fonamental dels serveis provincials, així com en les novetats del  Concert Sanitari 2020-2021.

La directora  general de l'INAP, Isabel Borrel, ha donat la benvinguda als assistents i ha ressaltat la importància d'aprofitar “l'oportunitat  que ens brinda l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, que inclou una visió integral sobre el desenvolupament de les polítiques públiques”.

Després d'aquestes paraules, José Antonio Benedicto, ha destacat “la consolidació del procés de transformació en què està immersa la nostra mutualitat, en la qual sens dubte han jugat un paper fonamental les diferents direccions provincials, autèntica palanca d'aquest procés de canvi”. MUFACE, ha subratllat el SEFP, “ha de ser l'esperança dels mutualistes”.

La recepta electrònica, projecte estrella

El secretari d'Estat ha assenyalat així mateix que “el proper any finalitza el Pla d'Impuls que es va engegar en 2017, amb un total de 25 projectes que han suposat l'autèntica renovació de Muface”. Benedicto ha animat als directors provincials a “fer un esforç” per finalitzar amb èxit aquest pla, i ha posat l'accent en “dues fites amb les quals es recordarà el present exercici, com són l'haver superat la xifra històrica del milió de titulars i la signatura del nou concert sanitari, que tindrà lloc en els propers dies, amb un substancial increment de la prima i que incorpora importants novetats en prestacions sanitàries”. Així mateix, ha destacat els “grans avenços que s'han fet en la implantació de la recepta electrònica, el nostre projecte estrella, i en els processos de millora de la gestió interna”.

Pallarés: “Som un gran equip”

Després de la seva intervenció, ha presentat les jornades la secretària general de MUFACE, Myriam Pallarés, per suplència del director general, qui ha apuntat com “malgrat tots els canvis, tant externs com a interns, que hem viscut en els últims mesos, MUFACE no solament no ha deixat de funcionar sinó que ha demostrat que, per sobre de qualsevol contratemps, segueix sent un gran equip capaç de donar el millor a tots els mutualistes”. Pallarés ha subratllat també els avenços que s'han fet en el que a prestacions sanitàries i sociosanitàries es refereix, i en els nous processos electrònics, i ha animat a seguir treballant en tots els projectes encara pendents als directors provincials, als quals ha considerat com “el veritable motor del canvi i la transformació de la Mutualitat”.

Les novetats del Concert

Durant les jornades, l'equip directiu de MUFACE informarà als directors de les novetats del Concert d'Assistència Sanitària 2020-2021, la signatura de qual per part de les entitats asseguradores tindrà lloc el proper 12 de desembre. També es va a parlar sobre les novetats en la prestació ortoprotètica i en prestacions socials, i l'estat de desenvolupament del projecte de recepta electrònica, que comptarà amb la intervenció de la directora de Cantàbria, qui explicarà l'experiència de l'engegada d'aquest servei en la seva delegació provincial. Així mateix, s'exposaran els detalls del tancament de l'exercici.

Un altre assumpte important a tractar en aquestes jornades serà la integració del servei 060 en l'atenció telefònica als mutualistes i la gradual implantació del servei de cita prèvia, que ja és una realitat a Còrdova.

Enquesta de satisfacció

També s'informarà als directors sobre la marxa del procés d'afiliació massiva en 2019. Referent a això, cal destacar que MUFACE ha realitzat per primera vegada una enquesta de satisfacció a una mostra d'un 5,32% dels funcionaris docents recentment afiliats -1.098 mutualistes-  durant els mesos de setembre i octubre. I amb bons resultats, doncs un 77,37% van puntuar, en una escala de l'1 al 10, amb entre 7 i 10 punts el servei prestat en el tràmit d'afiliació i alta de beneficiaris, el que dóna compte d'una percepció molt positiva respecte a la qualitat del servei, canals d'informació i atenció al públic.

A més, la implantació del procés comú d'afiliació massiva per a personal docent ha suposat que un 77% dels 22.477 nous mutualistes docents, 17.349,  hagi triat l'entitat sanitària a través de procés electrònic. Aquesta dada anima a estendre el sistema a altres col·lectius.

Altres punts que es van a abordar en aquestes jornades són les novetats en la gestió informàtica i recursos humans, els criteris d'actuació dins del departament de Recursos, així com la presentació de la Carta de serveis.