accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
04/11/2019

Engegada de la recepta electrònica a Astúries

Astúries ja compta amb el sistema de recepta electrònica per als mutualistes de MUFACE adscrits a l'opció pública, una mesura que beneficiarà a 14.309 persones, entre titulars i beneficiaris.

La mesura beneficia a 14.309 mutualistes

Les farmàcies del Principat d'Astúries ja dispensen, des del 4 de novembre, medicaments prescrits electrònicament als mutualistes de MUFACE adscrits a l'opció pública. En l'engegada d'aquest projecte han col·laborat amb la Mutualitat tant el Servei Públic de Salut del Principat (SESPA) com el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF).

Major seguretat

La posada en servei de la recepta electrònica beneficia a 14.309 afiliats  –entre titulars i beneficiaris-, acollits a l'opció pública. Aquesta mesura permetrà que els mutualistes s'acullin als avantatges qualitatius i de seguretat que aporta el sistema digital, suposant, a més, una notable millora de la qualitat assistencial, de la qualitat de la informació sobre la història farmacoterapèutica dels pacients així com una major seguretat en l'ús dels medicaments. Solament en hospitals i serveis d'urgències no estarà habilitada encara la recepta electrònica, mentre que el visat de medicaments començarà a realitzar-se de forma electrònica a través dels mitjans ordinaris del SESPA.

Acords amb altres comunitats

Amb el Principat d'Astúries, ja són quatre les comunitats autònomes les farmàcies de les quals dispensen medicaments amb aquest tipus de recepta: Extremadura, que va iniciar el procés en 2014, i Cantàbria i Aragó, que porten fent-ho des del passat 1 de juliol. Així mateix, MUFACE ja ha signat acords per a la implantació de la recepta pública amb Madrid, Comunitat Valenciana, Navarra, Múrcia, Castella-la Manxa, Galícia i Andalusia.

Quan se sumin totes les comunitats autònomes, la recepta electrònica de MUFACE serà interoperable i els membres d'aquesta mutualitat, més d'un milió i mig d'usuaris, podran retirar els seus medicaments en qualsevol de les 22.000 oficines de farmàcia del territori nacional.