accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
29/11/2019

Lliurament del Premi de Pintura BBVA-2019

El lliurament del XII Premi de Pintura BBVA va esta presidit per José A. Benedicto, secretari d'Estat de Funció Pública. L'acte va ser presentat per Myriam Pallarés, secretària general de MUFACE. Pilar Cancio va ser la guanyadora del certamen.

Pilar Cancio ha estat la guanyadora d'aquesta edició

El secretari d'Estat de Funció Pública, José Antonio Benedicto, ha presidit el lliurament dels premis de pintura organitzats per MUFACE en col·laboració amb el BBVA.

L'acte, celebrat el dijous 28 de novembre en el Palau d'Adanero, seu de la secretaria d'Estat,  va ser presentat per la secretària general de MUFACE, Myriam Pallarés, qui va ressaltar com el premi “és ja tot un referent en l'Administració General de l'Estat”.

En la seva intervenció, Pallarés va recalcar el bon acolliment que té el premi entre el col·lectiu: “aquest any s'ha tornat a superar el nombre d'obres presentades, fins a un total de 121, i no ha estat res fàcil per al jurat, donat el talent dels artistes, elaborar la selecció de les obres aquí exposades”.

El jurat, presidit per Pallarés, ha explicat en aquesta dotzena edició del premi amb la presència de Fernando Arnal, representant del BBVA, Carolina Rodríguez, com a representant dels sindicats  del Consell General, així com per la catedràtica de Belles arts Rosa María Garcerán i el pintor Francisco Cruz, als quals la secretària general va agrair “la professionalitat demostrada en les deliberacions”.

Els premis van ser lliurats pel director del Departament de Gestió Econòmica i Financera de MUFACE, Rubèn Baz, que va actuar com a secretari del jurat. El primer premi, dotat amb 6.000 euros, va ser para María Pilar Cancio, per la seva obra ‘Los Campos (El tránsito de la niebla)’. La guanyadora, funcionària del Conservatori Superior de Música de A Corunya, va agrair la concessió del guardó i va parlar sobre com amb la pintura ha trobat “una altra forma d'expressar-me, més enllà de la música”. Respecte al seu quadre, amb tinta xinesa i llapis, va explicar que ha volgut representar, “més que un paisatge en concret, els fils emocionals que em connecten amb determinats paisatges de la meva memòria”.

També van ser guardonats José Javier Velilla, per la seva obra ‘Máscara Songie’, -segon premi, dotat amb 4.500 euros- i Francisco Tomás Medina, que es va emportar el tercer premi -3.500 euros- pel seu ‘Homenage a Unamuno”.

"Exemple de la revitalització de MUFACE"

La clausura de l'acte va anar a càrrec del secretari d'Estat de Funció Pública. En la seva intervenció, Benedicto, va felicitar als premiats i  va reconèixer “el talent i dedicació” demostrada per tots els que han participat en aquesta edició del concurs. “Aquest és un bon exemple del procés de profunda revitalització que està experimentant MUFACE, un dels fruits del Pla d'Impuls de la Mutualitat, que acaba l'any que ve i els excel·lents resultats del qual són ja una realitat”, va assenyalar. Benedicto va assenyalar, entre altres grans avenços, “la transformació digital de l'organisme, la implantació de la recepta electrònica per a mutualistes d'opció pública, i el notable augment del col·lectiu, amb un rècord històric de titulars que supera ja el milió”.

Van assistir nombrosos convidats

Al  lliurament dels premis van assistir, entre d'altres, el secretari general d'Administració Digital, Fernando de Pablo, la directora general de l'Oficina de Conflictes d'Interessos, Flor María López Laguna; membres del Consell General de MUFACE i la gerent de MUGEJU, Concepción Sáez. Per part de les entitats asseguradores, van assistir Pascual Moreno, director d'Administracions Públiques de DKV; Javier Murillo, conseller delegat d'ADESLAS, al costat del secretari general, Teótimo Sáez, i el sotsdirector de Rams Personals d'aquesta entitat, Luis Iglesias; el conseller delegat d'ASISA, Enrique Porres, al costat dels directors mèdics de l'asseguradora José Vilella i Pascasio Lorenzo. També van acudir a la cita Marta Villanueva, directora general de l'Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (IDIS) així com Carmela González i Manuel García, de l'equip directiu de BBVA, al costat d'altres responsables d'institucions públiques i privades.