accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
12/12/2019

Signatura del nou Concert 2020-2021

El secretari d'Estat de Funció Pública, José Antonio Benedicto, ha presidit la signatura del nou Concert d'Assistència Sanitària. Myriam Pallarés, secretària general de MUFACE, ha subscrit l'acord amb les asseguradores.

Cobreix l'assistència sanitària d'1.150.000 mutualistes

La Mutualitat General de Funcionaris Civils d'Estat (MUFACE) i les asseguradores Asisa, SegurCaixa Adeslas,  DKV i Igualatorio Cantabria han signat avui el nou concert d'assistència sanitària, que compta amb un pressupost de 2.255 milions d'euros, en un acte presidit pel secretari d'Estat de Funció Pública, José Antonio Benedicto, al costat de la secretària general de MUFACE, Myriam Pallarés, que ha subscrit l'acord amb els representants de les asseguradores, a excepció de Igualatorio Cantabria que ho ha fet per via electrònica.

Increment d'un 4,5% de la prima

Els nous concerts, tant  el que abasta la prestació d'assistència sanitària en territori nacional, com el que cobreix als mutualistes destinats o residents en l'exterior -de l'assistència del qual s'encarregarà DKV- representen un increment de la prima fixa del 4,5%, increment que permet la sostenibilitat del model així com incorporar els nous serveis amb que el Govern està completant la cartera comuna del Sistema Nacional de Salut (SNS).

Nous mutualistes

El concert donarà cobertura a 1.149.857 titulars i beneficiaris, als quals s'aniran sumant milers de mutualistes, principalment joves, que s'aniran incorporant després de superar les proves en les convocatòries corresponents a les últimes ofertes d'ocupació pública i als processos d'estabilització.

Després de la signatura del concert, José Antonio Benedicto ha agraït a les asseguradores el seu “compromís amb el model MUFACE”, validant amb el seu suport el procés de renovació i modernització emprès per la Mutualitat a través del Pla d'Impuls 2017-2020. El secretari d'Estat ha destacat així mateix que el concert s'assenta sobre dos grans pilars: “L'aplicació de les noves tecnologies i la flexibilitat en la gestió, que aconseguiran una notable millora de les prestacions als mutualistes”.

Importants novetats

El concert recull, entre altres millores, novetats en els tractaments oncològics, la futura engegada d'un comparador de mitjans oferts per les diferents asseguradores, el projecte de Carpeta Personal de Salut, que inclourà els informes mèdics i resultats de proves del pacient, o el desenvolupament de la recepta electrònica en l'àmbit privat, ampliant progressivament la seva cobertura.  L'aplicació de les noves tecnologies permetrà també la creació d'oficines virtuals, que estalviaran temps i desplaçaments als mutualistes.

En vigor des de l'1 de gener

El concert entra en vigor l'1 de gener de 2020.  Ha estat publicat pel Butlletí Oficial de l'Estat el dia 25 de desembre. Es poden veure els textos als següents enllaços:

Assistència Sanitària Nacional

Assistència Sanitària Exterior