accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
11/12/2019

Últim Consell General de 2019

La signatura del Concert 2020-2021, l'engegada de la recepta electrònica i el desenvolupament del Pla d'Impuls van ser alguns dels temes tractats en l'últim Consell General de MUFACE de 2019

Balanç positiu de l'any

El secretari d'Estat de Funció Pública, José Antonio Benedicto, ha presidit la quarta i última reunió de Consell General de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE) del present exercici, al costat de Myriam Pallarés, secretària general de la Mutualitat. A la cita han acudit, entre d'altres, el secretari general d'Administració Digital, Fernando de Pablo, i la directora general de Governança Pública, María Pía Junquera.

Benedicto ha realitzat un balanç de les actuacions de 2019, destacant la importància de la signatura del Concert d'Assistència Sanitària 2020-2021, “que tindrà lloc dins de dos dies i que ve a garantir l'estabilitat del model MUFACE". També s'ha referit al desenvolupament del Pla d'Impuls iniciat en 2017 i que finalitza l'any que ve, “amb un total de 25 projectes que han suposat un important procés de modernització de la Mutualitat, que  li va permetre convertir-se en un referent en la prestació d'un servei públic eficient i de qualitat”.

Objectius complerts

En la seva intervenció, ha detallat que “el Pla es va crear amb dos objectius estratègics, com són millorar el servei prestat als mutualistes i millorar la gestió interna de la Mutualitat”. Uns objectius que, a poc més d'un any de la finalització del Pla, “ja s'han complert en un 70 per cent”, ha afegit. Així mateix, Benedicto ha animat als membres del Consell a fer un esforç “i concloure amb èxit” el procés renovador de MUFACE.

El secretari d'Estat ha subratllat un dels grans èxits d'aquest exercici: superar el milió de titulars adscrits a MUFACE. El col·lectiu de la Mutualitat, aconsegueix així 1.009.418 titulars i 480.388 beneficiaris, sumant un total d'1.489.806 persones protegides.

Cita prèvia i 060

El Consell ha estat informat sobre el grau de compliment dels diferents projectes reflectits en el Pla d'Impuls. La millora del procés massiu d'incorporació de nous mutualistes en 2019 ha estat una de les mesures destacades, en la qual la percepció positiva del nou col·lectiu i la visibilitat de MUFACE com a organisme que es transforma digitalment han sortit reforçades, a la vista dels seus resultats. Mesures generals de gran abast han estat la implantació de canals ràpids d'atenció al mutualista, que inclou l'engegada del servei de cita prèvia i la integració de MUFACE en el servei telefònic 060, operatius des del passat 18 de novembre, i la introducció de millores en la renovació d'instruments de l'assistència sanitària.

Els avanços en la implantació de la recepta electrònica d'opció pública ha estat un altre dels temes tractats en la reunió. Considerat pel secretari d'Estat com “un dels projectes emblemàtics de la Mutualitat”, la recepta electrònica ja és una realitat a Cantàbria, Aragó, Astúries i Extremadura –on es va implantar en 2014-. La previsió és que, en el proper exercici, s'incorporin altres comunitats que ja han signat convenis  i protocols per a la integració dels mutualistes en aquest sistema, tals com Andalusia, Madrid, Galícia, Navarra, Múrcia, Castella-la Manxa i València.

Respecte a la recepta electrònica per als mutualistes adscrits a l'opció privada, s'espera ja l'engegada d'un pilot a Cantàbria per al mes de febrer de 2020, de cara a anar estenent-ho a partir d'aquí a la resta de províncies.

Altres assumptes abordats han estat l'execució de la convocatòria d'ajudes assistencials, les novetats en la prestació ortoprotètica i la presentació de la nova Carta de Serveis 2020-2023, en la qual es renoven els compromisos de qualitat de la Mutualitat.