accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
11/04/2019

Ajudes de protecció sociosanitària 2019

Es publica en el BOE la convocatòria anual dels programes d'ajudes de protecció sociosanitària de MUFACE per a 2019. Figuren novetats sobre tramitació de factures i supressió de documents.

El BOE publica la convocatòria per a aquest exercici

Facilitació de l'autonomia personal; eliminació de barreres arquitectòniques i ajudes per incorporar nous mitjans tècnics; atenció a malalts psiquiàtrics crònics, a persones drogodependents; suport a malalts celíacs i oncològics. Aquests són alguns dels programes d'ajudes de protecció sociosanitària previstos per 2019 i la convocatòria anual dels quals s'ha publicat en el BOE de l'11 d'abril.

Eliminació de documentació

De cara a la millora del servei prestat als mutualistes, es continua amb l'objectiu de supressió d'aportació documental, segons el que es disposa en la Llei 39/2015 d'1 d'octubre. Així mateix, s'han efectuat canvis respecte a la documentació justificativa d'ingressos que constitueixen renda a l'efecte de l'IRPF. Com a novetat, s'incorporen a la convocatòria els requisits legals i reglamentaris que han de reunir les factures exigibles.


Es mantenen els programes d'anteriors convocatòries i el criteri de la seva priorització en els destinats a satisfer necessitats no ateses per altres organismes públics. Igual que en la convocatòria anterior, el títol d'aquesta s'adequa al conjunt de programes mitjançant els quals es desenvoluparà l'acció protectora sociosanitària de MUFACE.

Per a més informació:

*Muface: Ajudes de protecció sociosanitària