accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
16/11/2018

MUFACE, en el sistema públic de recepta electrònica

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut ha aprovat la integració dels mutualistes de l'Estat en el sistema públic de recepta electrònica. Un pas transcendental en la implantació del projecte impulsat per MUFACE.

Un pas transcendental per a la seva completa implantació en 2020

Uns 345.000 funcionaris adscrits a les tres mutualitats de l'Administració General de l'Estat (AGE), residents en les diferents comunitats autònomes, Ceuta i Melilla, i que han optat per rebre assistència sanitària per mitjans públics, seran integrats en els sistemes d'informació de recepta electrònica autonòmics.

Així ho ha aprovat el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, reunit el dijous 15 de novembre en el Ministeri de Sanitat, i en el qual estan representades totes les comunitats autònomes juntament a Ceuta i Melilla. La decisió suposa un pas transcendental en el projecte de recepta electrònica impulsat per la Mutualitat de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE), i que el seu objectiu és la seva total implantació, tant en l'àmbit públic com en el privat, al llarg de 2019 i 2020.

D'aquesta manera, el Consell Interterritorial equipara als mutualistes de MUFACE, MUGEJU i ISFAS amb la resta de beneficiaris de la sanitat pública en cada comunitat, i suposa l'eliminació dels talonaris de paper, la millora de la qualitat assistencial i l'agilitació del temps en consulta. També reduirà de forma significativa els desplaçaments al centre de salut, especialment en els casos de tractaments crònics.

Eliminació dels talonaris

En l'actualitat, més de mig milió de persones del col·lectiu MUFACE presten servei en les comunitats autònomes -o ho han prestat, cas dels jubilats-. Per a la Mutualitat de Funcionaris Civils de l'Estat, l'acord, a més de suposar un considerable estalvi en la gestió dels talonaris, permetrà realitzar un control exhaustiu sobre les desviacions del consum i incrementarà la seguretat clínica, afavorint la prescripció per principi actiu.

La implantació de la recepta electrònica interoperable, que substitueix al format tradicional de paper, ja ha suposat a les comunitats autònomes un estalvi de 253 milions d'euros. Amb l'ampliació de la seva utilització al col·lectiu de funcionaris que trien la sanitat pública, aquest estalvi es veurà incrementat, la qual cosa afavorirà la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut.