accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
12/12/2018

S'amplia l'oferta de farmàcia digital

Des d'aquesta setmana es pot sol·licitar el reintegrament de despeses de farmàcia a través de la seu electrònica de MUFACE; la petició de talonaris es comença a gestionar a través de Cl@ve i la farmàcia hospitalària s'autoritzarà via SMS.

Reintegrament de despeses, talonaris i farmàcia hoapìtalària

Des d'aquesta setmana, els mutualistes que desitgin sol·licitar el reintegrament de despeses de farmàcia i productes dietètics ja ho poden fer a través de la seu electrònica de MUFACE, https://sede.muface.gob.es/. Destaquen, entre d'altres, les despeses derivades d'accidents  de servei o malaltia professional, el reintegrament de les quals per via digital afavorirà la gratuïtat efectiva d'aquesta medicació.

Així mateix, la petició de talonaris de receptes es comença a gestionar a través del sistema Cl@ve mitjançant l'ús d'usuari i contrasenya (Clau Permanent) o un PIN d'ús limitat (Clavi PIN). També es pot fer amb certificat digital o DNI electrònic. Tot això garantirà un accés més segur i senzill a la seu electrònica de la Mutualitat.

D'altre banda, s'ha posat en funcionament una eina informàtica  que dotarà d'una major transparència i agilitat al circuit d'autorització i posterior pagament del medicament de dispensació hospitalària, permetent la comunicació directa al mutualista de l'autorització de la seva medicació mitjançant SMS, així com al centre hospitalari, amb la finalitat de que vagi preparant la medicació del pacient i la facturació a MUFACE.

Aquestes tres mesures desenvolupen l'administració electrònica en els nostres serveis sanitaris, tal com està contemplat en els objectius del Pla d'Impuls 2017-2020 de la Mutualitat, i afavoriran l'agilització de més d'un milió de tràmits anuals.

 

Reintegrament de despeses farmacèutiques

La gestió electrònica de la sol·licitud de reintegrament de despeses compren els següents apartats:
1. Reintegraments per medicaments que no hagin pogut prescriure's en recepta de MUFACE per raons d'urgència o haver hagut d'acudir a facultatiu aliè.
2. Medicaments no comercialitzats a Espanya i adquirits a través de l'Agència del Medicament i Productes Sanitaris, Conselleries de comunitats autònomes o centres hospitalaris.
3. Reintegrament de les aportacions abonades en la dispensació de receptes de determinats medicaments o patologies (calcitonina en malaltia de Paget, malalts de VIH-Sida, fibrosi quística), així com el reintegrament de les aportacions abonades per la dispensació de receptes de determinats medicaments a pacients amb Hipercolesterolemia familiar heterocigòtica.
4. Reintegrament d'aportacions per medicació derivada d'accidents de servei o malaltia professional.
5. Reintegrament de despeses en supòsits especials: medicaments en recerca utilitzats en règim de "ús compassiu", així com medicaments de diagnòstic hospitalari dispensats pels Serveis de farmàcia Hospitalària a pacients ambulants o externs.

 

Talonaris de receptes

La sol·licitud de talonaris des de seu electrònica s'ha integrat amb el sistema d'autenticació Cl@ve . Es pot accedir a la sol·licitud amb certificat digital, DNIe, Cl@ve *Pin o Clau Permanent, en substitució dels accessos amb “DNI/Núm. Afiliació i codi postal” i “DNI/ Núm. Afiliació i contrasenya”, que deixen d'estar disponibles.

No obstant això, es pot seguir utilitzant “DNI/ Núm. Afiliació i contrasenya” en la *App Mòbil de MUFACE.  Es poden consultar els detalls de l'App, la descàrrega en el dispositiu i el procés de registre a la pàgina https://www.muface.es/muface_home/atencion-al-mutualista/app-movil.html

També es pot seguir disposant d'aquest servei pels canals habituals, obtenint els impresos de la pàgina web de la Mutualitat ( “Descàrrega d'impresos”) .

 

Farmàcia hospitalària: autorització via SMS

Respecte a la gestió dels medicaments de dispensació hospitalària sense cupó precinte a càrrec de la Mutualitat, s'ha posat en funcionament una nova eina informàtica. A partir d'ara es comunicarà directament al mutualista -mitjançant SMS-, i simultàniament a l'hospital, l'autorització de la medicació prescrita, amb la finalitat d'agilitzar tant la dispensació al pacient com  la facturació a Muface per part del centre hospitalari.

Des d'un punt de vista estrictament sanitari, aquesta innovació permet proporcionar informació de qualitat sobre els medicaments prescrits i efectivament despatxats en l'àmbit de la farmàcia hospitalària, així com sobre el nombre d'envasos, codi nacional de producte, durada del tractament, data d'inici i finalització d'aquest.