accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
22/11/2017

OMC i MUFACE analitzaran la situació dels metges en l'entorn assistencial de la Mutualitat

El president de l'OMC, Serafín Romero, i el director general de MUFACE, Antonio Sánchez Díaz, han mantingut una trobada institucional amb l'objectiu de buscar vies de col·laboració per analitzar l'exercici privat de la medicina en l'entono assistencial de la Mutualitat.

Trobada institucional

El president de l'OMC, Dr. Serafín Romero, i el director general de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (MUFACE), Antonio Sánchez Díaz, han mantingut una trobada institucional amb l'objectiu de buscar vies de col·laboració per analitzar l'exercici privat de la medicina en l'entono assistencial de la Mutualitat que dóna cobertura a més de milió i mitjà de persones.

Aquesta trobada s'ha produït després de la participació del director de MUFACE a l'I Congrés Nacional de l'Exercici Privat de la Medicina, celebrat aquest mateix mes a Sevilla, on es va analitzar la realitat del sector.

Amb la reunió mantinguda a la seu de l'OMC dilluns passat, s'obre una via de col·laboració entre la corporació mèdica i MUFACE per analitzar i aprofundir en la realitat de l'exercici privat dels metges a l'entorn de la Mutualitat i conèixer el grau de satisfacció dels professionals que donen assistència sanitària als funcionaris que trien aquesta opció.

En aquesta trobada van participar, per part de l'OMC, a més del president, el secretari general i el vice-secretari general, doctors Juan Manuel Garrot i José María Rodríguez Vicente, així com els tècnics Joan Camps, director de la Unitat Tecnològica, i Teresa Echevarría, gerent. Per part de MUFACE, van estar, a més del seu director general, Patrícia Ordre, directora del Departament de Prestacions Sanitàries, i Pedro Ribes, cap d'àrea de la Unitat Informàtica.

Recepta electrònica

En la reunió també es va analitzar la situació de la recepta mèdica privada electrònica i el projecte en el qual s'estan immersos tant MUFACE com l'OMC, en funció de les competències que li atribueix a la corporació mèdica el RD sobre recepta mèdica i ordres de dispensació i l'experiència acumulada de diversos anys amb la recepta mèdica privada en format paper, tant en reconeixement del professional prescriptor, com en possibilitat d'anul·lació de la mateixa. En el projecte de recepta mèdica privada electrònica treballen en col·laboració, a més de l'OMC, el Consell General d'Odontòlegs i Podólogos, així com MUFACE, el Consell General de Farmàcia, l'Institut Social de les Forces Armades (ISFAS), la Mutualitat General Judicial (MUGEJU) i l'Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat.