accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
05/12/2017

El Concert 2018-2019 centra la reunió dels directors provincials

La reunió, celebrada a Madrid, va comptar amb l'assistència de la secretària d'Estat de la Funció Pública, Elena Collado. El director general de MUFACE, Antonio Sánchez, va parlar de les previsions per a la implantació de la recepta electrònica.

Cap a un major protagonisme dels serveis provincials

Els dies 28 i 29 de novembre es va celebrar a Madrid la segona reunió anual de directors provincials de MUFACE. La convenció, que va tenir lloc en les instal·lacions del Centre Nacional de Capacitació Agrària, la va obrir el director general de la Mutualitat, Antonio Sánchez, qui va realitzar un balanç dels assoliments, va mostrar la seva satisfacció pel treball desenvolupat en l'últim any pels professionals de l'organisme i va donar la benvinguda a les incorporacions habidas en l'equip directiu, tant en els serveis centrals com en els provincials.

A continuació, el director general va desgranar els principals objectius i projectes del Pla Impulso, incidint en la necessitat de posar en valor el model MUFACE i la seva vigència, i va informar que en els propers mesos es produirà un canvi de tendència que incorporarà al sistema al voltant de 100.000 nous mutualistes.

Recepta electrònica i Concert

En relació al projecte estavella de MUFACE per a la present legislatura, la recepta electrònica, el director de la Mutualitat va fixar com a objectiu la implementació de la mateixa al llarg de 2018 en el segment de mutualistes d'adscripció pública, i a la fi de 2019 en el dels quals han optat per la sanitat privada.

Quant al Concert 2018-2019, que se signarà amb les entitats col·laboradores abans de finalització d'any, Antonio Sánchez va recalcar per la seva rellevància l'increment de la cosina en 114 milions d'euros, la qual cosa representa un 5,62% més que en l'anterior acord bianual.

Després del director general van intervenir Javier Uriz, vocal assessor, i Francisco Lara i María José Soto, responsables del departament de Prestacions Socials i Gestió Econòmica i Financera respectivament, els qui van abordar temes relacionats amb l'elaboració d'una base de dades única i sense duplicitats, reformes relacionades amb la incapacitat temporal i les ajudes assistencials i els terminis previstos per al tancament dels comptes a càrrec de l'exercici 2017.

Respatller de la secretària d'Estat

La primera jornada es va completar amb el treball per grups dissenyat pel Departament de Prestacions Sanitàries, la responsable de les quals, Patrícia Ordre, va coordinar aquesta activitat. A la sessió vespertina va assistir la secretària d'Estat de la Funció Pública, Elena Collado qui també va agrair al nou equip de MUFACE, als responsables provincials i a tot el personal de la Mutualitat el treball realitzat durant l'últim any.

El segon dia de la convenció ho va obrir la secretària general de la Mutualitat, Myriam Pallares, qui va posar l'accent en els esforços que s'estan fent per actualitzar els mitjans de la Mutualitat. Finalment, el responsable d'Informàtica, Santiago Graña, va desgranar els 21 projectes que, del total de 25 que conformen el Pla Impulso, estan dins del programa d'activació i actualització del seu component tecnològic i la vocal assessor María Eugenia Mateos va detallar el Pla de xoc engegat per la Direcció general per donar compliment a les recomanacions del Tribunal de Comptes relacionats amb la millora de la gestió farmacèutica.

Els dos dies d'intens treball van culminar amb el desenvolupament d'un Roll Playing, dirigit pel Departament de Prestacions Sanitàries, centrat en l'aplicació de les novetats del Concert.