accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
17/02/2022

MUFACE i l'INSS renoven el Conveni de Col·laboració

Les directores generals de MUFACE, Myriam Pallarés, i de l'Institut Nacional de Seguretat Social (INSS), Carmen Armesto, han signat la pròrroga i la modificació del conveni existent entre les dues entitats per a l'assegurament de l'accés a l'assistència sanitària en territori nacional als beneficiaris d'aquesta i la integració de la informació.

Modificacions pel que fa a protocols d'integració

El Conveni de Col·laboració entre la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat i l'Institut Nacional de Seguretat Social, ha estat prorrogat fins al 23 de març del 2026. Així ho van subscriure ahir la directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, i la directora general del INSS, Carmen Armesto, en un acte celebrat a la seu de l'Institut. La renovació del conveni -que data de gener de 2018-, per quatre anys més, és una mostra de la contínua cooperació i treball entre els dos organismes com a garants de la protecció social de la ciutadania espanyola.

La renovació del conveni inclou una sèrie de modificacions referides al procés d'incorporació de la informació bàsica del col·lectiu protegit pel Règim del Mutualisme Administratiu al corresponent mòdul de la base de dades d'assegurament sanitari BADAS. Pel que fa a això, es recull el procés d'assignació del Codi SNS als beneficiaris de l'assistència sanitària que no en tinguin. El codi s'incorporarà a la base de dades del col·lectiu de MUFACE.

Adscripció i canvis extraordinaris

Així mateix, es preveuen certes modificacions relatives al moment en què es produeix l'adscripció; en concret, pel que fa a trasllats de domicili del mutualista o titular del dret que suposi una variació de la província o illa de residència, així com a l'eliminació del segon període de canvi ordinari d'entitat corresponent al mes de juny.

Finalment, en un annex del conveni s'actualitzen els criteris per a la sol·licitud del canvi extraordinari d'entitat per raons medicohospitalàries.