accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos
28/01/2022

MUFACE es reuneix amb els farmacèutics a Cantàbria

MUFACE ha mantingut a Cantàbria una reunió amb els representants dels farmacèutics per fer balanç de la implantació de la recepta electrònica a aquesta comunitat i plantejar nous objectius per al desenvolupament d'aquest sistema.

Consolidació de la recepta electrònica concertada

La directora general de MUFACE, Myriam Pallarés, i la directora del Departament de Prestacions Sanitàries, Paula Roche, han mantingut una reunió a Santander amb la secretària general del Consell General de Col·legis Farmacèutics, Raquel Martínez, i la presidenta del Col·legi de Farmacèutics de Cantàbria , Rita de la Plaza, a la seu del qual ha tingut lloc la trobada, celebrada ahir dijous. A la cita, també han acudit representants de les entitats asseguradores signants del Concert d'Assistència Sanitària Nacional 2022-2024: SegurCaixa Adeslas, Asisa i DKV.

La finalitat és fer balanç de la implantació de la recepta electrònica en aquesta comunitat i fer un pas més en la consecució de l'objectiu, de manera que es doni continuïtat a la recepta electrònica concertada per als mutualistes de Cantàbria que han triat aquesta opció.

Cal recordar que l'Igualatorio de Cantabria ja no forma part del Concert. Les tres entitats que ho han subscrit comencen a treballar amb la recepta electrònica concertada de MUFACE per primera vegada.

Astúries, la propera

A dia d'avui, i des del seu inici al maig del 2020, des de les farmàcies s'han realitzat a Cantàbria un total de 266.748 dispensacions als mutualistes de MUFACE que han optat per l'assistència sanitària concertada. Després de la consolidació d'aquest pilotatge realitzat a Cantàbria, la recepta electrònica de MUFACE s'anirà estenent a la resta de comunitats autònomes per a aquest tipus d'assistència, i Astúries serà la propera comunitat en incorporar-se al projecte.

Recepta electrònica pública

D'altra banda, la recepta electrònica de MUFACE d'aquells mutualistes acollits a l'opció pública de l'assistència sanitària es troba activa a totes les comunitats autònomes, excepte a Ceuta i Melilla, i és interoperable a 15 comunitats autònomes. Es beneficien de la recepta electrònica pública 379.219 mutualistes.

Una realitat i un avenç del projecte de recepta electrònica de MUFACE que és possible en virtut del concert vigent subscrit entre la Mutualitat i el Consell General de Col·legis Farmacèutics; tots dos organismes estan treballant de forma coordinada a tots els nivells per desenvolupar correctament aquest projecte i oferir la millor prestació farmacèutica als mutualistes.